<< Natrag

Jasmina Lukačević i Miljenka Plazonić Bogdan - Participativno vođenje u projektima – koncepti, iskustvo i praksa

PMI Forum 2022

 

Participativno vođenje u projektima – koncepti, iskustvo i praksa - Zašto i kako da razni projektni sastanci i radionice budu više od razmjene informacija i gledanja u tablice?

 

Trajanje radionice: 9:30 – 16:30, s pauzama

 

Cilj edukacije je voditeljima projekata omogućiti iskustvo i prenijeti znanje korištenja praksi koje se uče i dijele kroz pod okriljem mreže koja se zove The Art of Hosting Meaningful Conversations (AoH, www.artofhosting.org). To je tema poticanja i osnaživanja sudionika na proaktivno djelovanje, kroz inicijativu, suradnju i preuzimanje odgovornosti na temeljima participacije i samoorganizacije. Umijeće ovakvog načina rada i primjena u projektnom okruženju traži i poznavanje koncepata djelovanja u kompleksnim uvjetima i transformacijskim procesima te metoda rada s manjim ali i velikim grupama. Više od deset godina se u Hrvatskoj odvija međunarodni trening iz ovog područja, pod nazivom The Art of Participatory Leadership (https://aoplcroatia.weebly.com/), gdje se ova šira tema povezuje s korporativnim i kompleksnim sustavima.

 

Edukacija će na praktičan način obuhvatiti sljedeće teme:

  • Koji su ključni koncepti koji su podloga za participativni način rada sa članovima tima, neovisno o broju sudionika
  • Razumijevanje oblikovanja i vođenje participativnih metoda – kako osigurati sudjelovanje, angažiranost i stvarni pomak prema rješenju i suradnji? Što je chaordic dizajn i zašto nam treba?
  • Kada i kako koristiti metode poput Open Space Technology, World Cafe-a i Design For Wise Actions
  • Kako može izgledati zaista moćan kickoff ili retrospektiva? Kako se ovi koncepti mogu primijeniti neovisno od PM metoda koje se koriste na projektu?

 

Predavačice imaju dugogodišnje iskustvo primjene ovih znanja i vještina u projektima u širokom spektru projekata, od kompleksnih međunarodnih do lokalnih inicijativa s fakultetima.

Edukacija je osmišljena na način koji osigurava aktivno sudjelovanje svih polaznika i mogućnost primjene nakon nje. Omogućit će i bogatu razmjenu među polaznicima, o izazovima i mogućnostima koje razne projektne situacije pružaju.

Proširite svoja znanja kako pomoći grupi da ostvari svoj maksimalni potencijal, od početka do kraja projekta!

 

Kome je namijenjena edukacija?

Ako vodite projekte i zanima vas odgovor na većinu ovih pitanja:

  • Kako osigurati da se ljudi zaista čuju i razumiju čak i kad imaju bitno različite perspektive u projektu?
  • Kako potaknuti brže i efikasnije rješavanje problema, sa što manje vašeg uplitanja?
  • Kako izgledaju projektne radionice tima koje završavaju željom za novim susretom a ne komentarima da se opet gubilo vrijeme?
  • Kakvu grupnu dinamiku na sastancima možemo očekivati u kojoj fazi projekta i kako se adekvatno pripremiti?
  • Kako pripremiti projektni sastanak, u što uložiti vrijeme i trud?
  • Kako voditi projektne sastanke i radionice s velikim brojem sudionika?
  • Kako funkcioniraju neke od metoda koje spominjemo?

onda je namijenjena vama!

 

O predavačicama

Jasmina Lukačević

Jasmina Lukačević radi kao stručnjakinja za ljudske resurse i organizacijski razvoj, s dugogodišnjim iskustvom u korporativnom i privatnom sektoru, kako u upravljačkoj ulozi, tako i kao vanjska savjetnica, trenerica i voditeljica. Također je stručnjakinja u IT sektoru u području informacijskih sustava upravljanja ljudskim resursima, zaposlena u HRPRO tvrtki gdje kombinira najbolje od tehnologije i procesa ljudskih potencijala. The Art of Hosting prakse koristi od 2003. godine i jedan je od ključnih nositelja ovih znanja u mreži. Jasmina je M.Sc matematike i trenutno pohađa sveučilišnu specijalizaciju iz ljudskih potencijala.

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/jasmina-luka%C4%8Devi%C4%87-74492ba/

 

Miljenka Plazonić Bogdan

Miljenka Plazonić Bogdan je profesionalni facilitator, trener i coach, sa više od 20 godina iskustva rada u području organizacijskog razvoja i razvoja ljudskih resursa.

Kroz dugogodišnje korporativno iskustvo i profesionalnu karijeru konzultanta oblikovala i provela brojne razvojne programe usmjerene na razvoj punog potencijala pojedinaca i timova. Od 2013. je dio ITO tima, za koji vodi hrvatsku ured i radi kao HR konzultant na lokalnim i međunarodnim projektima u EMEA regiji. The Art of Hosting prakse koristi od samih početaka mreže 2003. godine u raznim okruženjima.

 

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/miljenkapb/

 

Pretraži

Arhiva

Istražite sve mogućnosti volontiranja

Pogledajte što sve možete raditi u zajednici PMI Hrvatska

Vidi otvorene pozicije