<< Natrag

Radionica - Aco Momčilović, Andrijana Mušura Gabor - Efikasna komunikacija + Potencijal znanosti o ponašanju u organizacijskom kontekstu

PMI Forum 2023

Moderatori: Aco Momčilović, Andrijana Mušura Gabor

Datum: 8.11.2023. (post-conference day) – 9:00-17:00

 

I.dio:  Efikasna komunikacija i davanje feedbacka – Aco Momčilović.

II.dio: Od teorije do prakse: Kako otključati potencijal znanosti o ponašanju u organizacijskom kontekstu – Andrijana Mušura Gabor

 

Primjena bihevioralne znanosti i bihevioralnih uvida u poticanju pozitivnih promjena u ponašanju na razini građana, zaposlenika i klijenata danas je trenutno među najutjecajnijim teorijskim otkrićima, ali također i društvenim inovacijama koje dobivaju sve veću pažnju privatnog sektora. Ova radionica istražit će teoriju i praksu te pružiti osnovna znanja za stručnjake koji nisu upoznati s područjem promjene ponašanja i njegovom primjenom u organizacijama. Cilj je poboljšati razumijevanje sudionika o tome kako primijeniti znanost o ponašanju u vlastitom radnom okruženju, od početnog istraživanja problema do dizajna, razvoja i testiranja ideja. Radionica će se sastojati od osmišljavanja ideja potaknutih zanimljivim primjerima te kroz rad sa praktičnim okvirom za bihevioralni dizajn – EAST.

Radionica ima sljedeće ciljeve učenja:

  • Razumjeti područje bihevioralnih uvida i njihovu važnost za privatne organizacije
  • Upoznati se sa okvirom za promjenu ponašanja te istražiti mogućnosti primjene
  • Steći osnovne vještine bihevioralnog dizajna

Radionica je zamišljena kroz tri aktivnosti:

  • Teorija i primjena promjene ponašanja
  • Grupna vježba
  • Prezentacije rješenja

 

Aco Momčilović

Rođen u Zagrebu 1980. Nakon završenog studija psihologije na FFZG odlazi na Executive MBA na Cotrugli Business School. Daljnja edukacija je NLP Leadership Academy, te EU Funds Project Manager i Integralna škola organizacijskog razvoja. On je doktor znanosti. Istraživač na Sveučilištu u Dubrovniku – Digitalna ekonomija.

Prvo mjesto u Ljudskim resursima bilo je u Ledu, a nakon toga 4 godine je radio u L’Oreal Adria. Sljedeće dvije godine bio je HR Manager u Billi (dio REWE Grupe), a nakon te pozicije, radio je kao HR konzultant na različitim projektima (od headhuntinga do rightsizinga i organizacijskih promjena) u različitim industrijama. 3 godine bio je na poziciji CHRO-a u Rimac Automobilima.

Osim toga, predaje u različitim poslovnim školama o različitim temama iz ljudskih resursa, korporativnoj kulturi i drugim poslovnim temama. Trenutno je gostujući profesor na Švicarskoj školi za poslovanje i menadžment - upravljanje ljudskim potencijalima, organizacijsko ponašanje i umjetna inteligencija za poslovanje.

Od početka 2018. godine vlasnik je tvrtke FutureHR gdje radi kao HR i Business Expert/Consultant za različite klijente. Pokriva projekte misije i vizije tvrtke, brendiranja tvrtke, organizacijskog dizajna, zapošljavanja, obrazovanja, naknada i beneficija, poslovnog savjetovanja i mentorstva te razvoja menadžmenta.

U slobodno vrijeme predsjednik je Nadzornog odbora MBA Croatia, udruge koja okuplja sve MBA alumnije u Hrvatskoj, te osnivač i bivši predsjednik poslovno-humanitarne organizacije POZA. Također je dio projekta Meeting G2 – povezivanja gospodarstvenika iz hrvatskog iseljeništva. Jedan je od osnivača udruge Glas poduzetnika - najveće udruge malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj te član njihovog Nadzornog odbora.

Tvorac je i istraživač koncepta National AI Capital te suosnivač i sudirektor Global AI Ethics Institute, osnovanog u Parizu 2021. godine.

 

Andrijana Mušura Gabor (Ph.D) psihologinja je i znanstvenica u području psihologije donošenja odluka i promjene ponašanja. Njezina poslovna strast leži u mogućnostima primjene psihologije i bihevioralnih uvida u svrhu postizanja pozitivnih promjena u ponašanju ljudi u različitim okolnostima. Područja Andrijaninog posebnog interesa uključuju promjenu ponašanja u domeni održivosti, financijsku kompetentnost i financijsko odlučivanje te organizacijsko ponašanje.

Andrijana ima bogato iskustvo rada sa velikim humanitarnim organizacijama (UNICEF, UNHCR, Save the Children Initiative, Nudge Lebanon), a trenutno obnaša dužnost više bihevioralne znanstvenice u Nudgd (Sweden) - tvrtki koja se trenutno nalazi među 50 najperspektivnijih EU startupa u čistoj mobilnosti. Tamo ima ulogu u provođenju istraživanja i oblikovanju proizvoda s ciljem poticanja na okolišno održiva ponašanja u domeni mobilnosti, energije, otpada, zdravlja i prehrane te potrošačkog ponašanja.

Osim navedenoga, Andrijana je viša predavačica na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, gdje predaje i vodi Laboratorij za ponašanje i eksperimentalnu ekonomiju (BEE Lab). Kao osnivačica Insights, konzultantske agencije za pitanja promjene ponašanja, nastoji učiniti istraživačke spoznaje pristupačnijima organizacijama koje nastoje promicati pozitivne promjene u ponašanju među svojim zaposlenicima, potrošačima ili građanima.

Pretraži

Arhiva

Istražite sve mogućnosti volontiranja

Pogledajte što sve možete raditi u zajednici PMI Hrvatska

Vidi otvorene pozicije