<< Natrag

Radionica - Tatjana Kotarski - Change Management Masterclass – Theory and practice how to lead change in organization

PMI Forum 2023

Moderator: Tatjana Kotarski

Datum: 6.11.2023. (pre-conference day) 9:00-17:00

 

Promjena je neizbježna, ali je rijetko nepremostiva.

Upravljanje projektima 12. načelo „Omogući promjenu za postizanje zamišljenog budućeg stanja“ tvrdi da projektni profesionalci trebaju pripremiti one na koje se to odnosi za usvajanje i održavanje novih i različitih ponašanja te procesa potrebnih za prijelaz iz trenutnog stanja u planirano buduće stanje stvoreno od strane ishodi projekta.

Projekti stvaraju i donose promjenu, a promjena je često katalizator za autorizaciju projekta. Zbog toga je PMI projektnim profesionalcima nadjenuo nadimak “changemaker”. Zamisliti svoj projekt kao dio organizacije u kojoj "živi" znači biti dio bilo koje inicijative za promjenu koju organizacija poduzima. PMI to naziva sistemski pristup upravljanju projektima. Uključuje razumijevanje upravljanja promjenama.

Trening je idealan za projektne profesionalce i kreatore promjena na svim razinama koji su odgovorni za poticanje promjena unutar svojih organizacija. Projektni stručnjaci produbit će svoje znanje i pozicionirati se kao pouzdani stručnjaci koji mogu podržati ili potencijalno voditi organizacijsku transformaciju. Ova edukacija pokriva procese, najbolje prakse, okvire i strategije iza velikih organizacijskih transformacija i omogućuje organizacijama da iskoriste unutarnji talent za transformaciju iznutra.

Okvir obuke pokriva pravi skup vještina za voditelje projekata transformacije na temelju PMI Talent trokuta: stručnost u strateškom i poslovnom upravljanju, stručnost u domeni (WoW) i sposobnosti vodstva.

Upoznajmo strategije, alate i tehnike za upravljanje organizacijskim promjenama!

 

Agenda

  1. Poslovno okruženje i uloga upravljanja promjenama
  • Razumijevanje okoline
  • Prepoznavanje i dijagnosticiranje potrebe za promjenom
  • Upravljanje promjenama u kontekstu organizacijskog upravljanja projektima
  1. Procesi oblikovanja i održivost promjena
  • Procesni modeli promjena
  • Okvir životnog ciklusa promjene
  • Oblikovanje strategije provedbe
  • Kako postići da se promjena zadrži
  1. Usvajanje promjena kroz „moćne vještine“ - vodstvo i upravljanje dionicima
  • Uloga vodstva u upravljanju promjenama
  • Kontrolni popis za vođenje promjena
  • Komunikacijski okvir između nositelja promjena i članova organizacije
  • Motiviranje drugih na promjenu
  • Kritični čimbenici uspjeha
  1. Ključne poruke

 

Tatjana Kotarski, PgMP, PMP, ACP, DASSM

Tatjana je voditeljica projekta i coach s bogatim iskustvom u vođenju programa i projekata. S magisterijem informacijskih tehnologija započela je profesionalnu karijeru u privatnoj informatičkoj tvrtki i stekla iskustvo u projektima IT implementacije i integracije ERP, DMS i "custom tailored" sustava u javnom i realnom sektoru. Trenutno radi kao Project & Program Manager te interna trenerica u području upravljanja projektima u Erste banci Hrvatska gdje primjenjuje svoje znanje upravljanja projektima u financijskoj industriji (strateški projekti digitalizacije, razvoj novih proizvoda, prediktivni modeli, web portali itd.) .).

Tatjana je također vlasnica pm4you tvrtke koja pruža obuku, certificiranje, poslovno savjetovanje iz širokog spektra projektnih tema, individualni coaching i mentorstvo na projektima te osobni razvoj liderskih vještina za voditelje projekata.

Tatjana je akreditirana PMI ATP instruktorica i ima EMCC Global EIA Practitioner razinu individualne akreditacije za coaching/mentoring, DISC Flow® trenersku licencu i volonterka je u PMI Hrvatska.

Pretraži

Arhiva

Istražite sve mogućnosti volontiranja

Pogledajte što sve možete raditi u zajednici PMI Hrvatska

Vidi otvorene pozicije