• Gdje je u Zagrebu organizirano polaganje PMP i ostalih PMI ispita - koliko često i cijena samog ispita?

Polaganje PMP ispita, od 1. srpnja 2019. godine, obavlja se on-line preko Pearson Vue organizatora polaganja ispita. Na kojoj će se lokaciji/instituciji/tvrtci polagati u vrijeme kada polagatelj pokrene postupak polaganja i zadovolji sve uvjete, saznat će u obavijesnom mailu pmi.org te u izborniku on-line sustava za prijavu ispita. PMI-ACP ispit moguće je polagati i on-line, od kuće ili druge lokacije koja Vam odgovara. Savjetujemo da zadnje važeće upute provjerite na stranicama udruge: http://www.pmi.org/certifications/types.

  • Gdje se ostavlja i koliko prije ispita potrebna dokazna dokumentacija za kvalifikaciju?

Dokumentaciju trebate čuvati kod sebe za slučaj da u tijeku prijave budete odabrani za dodatnu provjeru (audit). Obavijesni mail pmi.org će vas voditi kroz postupak provjere za koji trebate tražene dokumenete poslati poštom. U postupku ćete u provjeru morati uključiti  i osobe koje ste naveli kao referentne preporuke i za koje ste u aplikaciji za polaganje ispita naveli kontakt podatke (morat će vam potpisati dokument kojim potvrđuju vaše tvrdnje!).

  • Koje pripremne seminare polazete za stjecanje potrebnih kontakt sati?

Svaki seminar/tečaj koji u kurikulumu ima za temu samo gradivo vezano uz vođenje projekata je vrsta edukacije koja se boduje (npr. tečaj uvoda u vođenje projekata, pripremni tečaj za polaganje PMP/PMI_ACP ili bilo kojeg drugog ispita). Ti tečajevi ne moraju imati 35 (za PMP) sati predavanja. U aplikaciji se može prijaviti više tečajeva, čiji ukupni broj sati mora biti 35 (za PMP) ili više. Potreban broj kontakt sati za certifikat provjerite na http://www.pmi.org/certifications/types.

  • Zanimaju me kvalitetni e-learning seminari kojima se stječu potrebni kontakt sati.

Udruga PMI Hrvatska ne može davati preporuke za pojedine tečajeve ili institucije/pojedince koji daju tečajeve iz područja vođenja projekata. Na stranicama udruge kontinuirano se objavljuju obavijesti tvrtki koje nude edukaciju iz području vođenja projekata, a s kojima udruga ima potpisane ugovore o suradnji, što nikako ne pokriva sve davatelje takovih usluga.

  • Kako se dokazuje radno iskustvo (4,500 radnih sati / 36 mjeseci za PMP) potrebno za pristupanje ispitu?

Iskustvo se dokazuje opisom projekta te aktivnosti i uloge koju ste imali na projektu uz davanje informacije o trajanju te kontakt podataka o managementu koji može potvrditi navedeno radno iskustvo. Možete preuzeti Excel tablicu Experience template pomoću koje možete opisati projekte i aktivnosti s potrebnim detaljima za certifikaciju. Savjetujemo da zadnje važeće upute, za željeni certifikat, provjerite na stranicama udruge: http://www.pmi.org/certifications/types. I sam postupak prijave uključuje detaljne upute koji podatak trebate unijeti.

  • Koja je cijena i uvjeti članstva u PMI Hrvatska?

Cijena članstva u PMI Hrvatska je 15$, no to članstvo je uvjetovano članstvom u globalnoj PMI udruzi koje trenutno iznosi 129$ godišnje. Savjetujemo da zadnje važeće cijene provjerite na stranicama globalog PMIa https://www.pmi.org/membership/join, odnosno za članarinu u PMI Hrvatska na slijedećem linku