Pozivamo vas da se kandidirate za novi Izvršni odbor PMI Udruge Hrvatska!

Poštovani članovi udruge,

Prema odredbama Statuta naše Udruge pokreće se proces izbora novog Izvršnog odbora udruge PMI Hrvatska.
Za provođenje izbora zaduženo je Izborno povjerenstvo u sastavu Antonio Prišćan (predsjednik), Nenad Marjanović (član) i Denis Ibrahimpašić (član).
Članovi Izborne komisije ne mogu se kandidirati za mjesto u Izvršnom odboru udruge i po obavljenom izbornom postupku Izborna komisija se raspušta.

Otvorene su sljedeće pozicije:

  • Predsjednik izvršnog odbora (predsjednik udruge)
  • Zamjenik predsjednika
  • Tajnik
  • Rizničar
  • 6 (šest) drugih članova

U prijavi dostavite svoj kratki životopis, fotografiju, te naznačite za koju poziciju se prijavljujete (prijave su završile).

Odabir će biti proveden na sljedeći način:

  1. Prijave je potrebno poslati na mail adresu predsjednika izborne komisije (tajnik@pmi-croatia.hr) do 24:00 sata 18. ožujka 2016.
  2. Kandidature su objavljene na web stranicama Udruge
  3. Izborna Skupština održat će se 29. ožujka 2016. u Sivoj vjećnici na FER-u. 
  4. Rezultati glasovanja biti će objavljeni na Skupštini te na webu Udruge do 31. ožujka 2016.

Agenda prezentacijskog dijela

Okupljanje članova započet će u 17:45h, a prije same Skupštine bit će održan pozdravni govor domaćina te dva zanimljiva predavanja:

1. Predstavljanje domaćina – izv. prof. dr. sc. Željka Car

2. Usklađivanje roditeljstva i poslovnog života putem multidisciplinarnih socijalnih usluga MULTI-SKLAD“ (http://multisklad.ict-aac.hr/) projektna menadžerica Ivana Rašan Sladoljev u trajanju od desetak minuta. Projektni partneri su Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet i FER, a ovo je primjer socijalnog projekta u koji je FER uspješno uključen, pa je s tog aspekta jako zanimljiv.

3. Upravljanje projektima – Gdje smo tu mi?, Ratko Gospodnetić, IT konzultant, voditelj projekata, IPMA First Accessor u trajanju od 40 minuta

Sažetak: Upravljanje projektima je rijetka struka u kojoj djeluju ljudi raznih profesija sa zajedničkim ciljem – učiniti, doći do kraja – uspjeti pobijediti nepredvidivo. Struka koja je bremenita metodologijama, recepturama, modelima i formalizmima a uspješnost projekta se ne zasniva na odabranim „receptima za učinkovitost“ nego sposobnostima i „šestom“ čulu voditelja projekta. Ova uređena struka ima svoje norme, svoju metriku zrelosti primjene, svoje certifikate i razine sposobnosti no iako se voditelj projekta uvijek stavlja u fokus ipak nisam sreo za mene zadovoljavajuće dobro ispričanu priču o našem putu k zrelosti, o našem sazrijevanju kroz sudare s projektnim izazovima. Eto zato sam se drznuo i pokušati ću vam ispričati kako nakon toliko godina projektnog života ocjenjujem da mi sazrijevamo kroz ono što činimo i doživljavamo. Vjerujem da je upravljanje projektima vrlo neobična koheziona sila koja spaja ideje, želje i sposobnosti a suprotstavlja se inerciji, rizicima i nedostacima svih oblika. Da bih otvorio polemiku o nama, nama koji svi radimo sličan posao ali nemamo iste poglede na struku ponudio sam ovu priču. Želio bih da me čujete, ali i da ja čujem vas jer ne znači da je moja priča jedina moguća alternativa – vjerujem da vi nosite u sebi svaki neku od tih priča.

4. Izborno povjerenstvo, izbor članova za novi Izvršni odbor Udruge.
Srdačni pozdrav,

Marija Bajica, predsjednica Udruge
Antonio Prišćan, predsjednik Izbornog povjerenstva