Poštovane kolegice i kolege,


I ove godine je, treći puta za redom, održan PM Relax Retreat događaj za naše aktivne članove.


Zahvaljujući lijepom vremenu (unatoč lošoj vremenskoj prognozi) i ove godine smo ispunili glavni cilj; organizirali smo druženje s kolegama iz svijeta Project managementa u prekrasnoj prirodi uz vrijedne sadržaje iz područja osobnog rasta, a ujedno podsjetili prisutne o važnosti opuštanja i pronalaženja vremena za sebe i svoje fizičko i duhovno zdravlje.
Fran Mikuličić je održao odličnu radionicu pod naslovom „Brijunsko kazalište snova – pisci, redatelji i glavni glumci“ u posebnom, itekako prikladnom okružju – na kazališnim daskama u tvrđavi Minor na Malom Brijunu. Radionica je dala važnu poruku da smo svi mi u svom životu ponekad pisci, ponekad redatelji, ponekad glavni, a ponekad sporedni glumci, a koju ćemo ulogu igrati je zapravo naš vlastiti izbor. Posvetio je dosta pažnje pojašnjavanju koncepta osobne istine i poveznicama uvjetovanim našom osobnom istinom, koja uvelike definira naš život. Na primjerima je pojasnio uzročno-posljedičnu vezu između onoga tko mislimo da jesmo i naučenih ponašanja u odnosu na ono kako živimo. Nastavio je s primjerima i porukom što je potrebno promijeniti u svom stavu ukoliko želimo nešto promijeniti sa samima sobom. S jedne strane, radionica je dala sudionicima uvid u osobni mentalni model, te je ukazao na kolektivnu svjesnost okoline i kako fokus misli utječe na uvjerenja i stavove pojedinca, na naše nesvjesne odluke i ponašanja i na načine kako upravljamo samima sobom, a s druge je strane pomogao sudionicima pozitivnim podstrekom da ljudi učine sa sobom ono što su oduvijek sanjali. Fran je pojasnio što je to što ljude blokira u ispunjavanju punog potencijala i ukazao kako i otkuda početi u transformaciju u smjeru kojem pojedinac stremi.


Osim osobnog rasta i razvoja, polaznici su imali priliku naučiti i o maslinarstvu u zanimljivoj prezentaciji Edija Družetića, kao i kušati odabrana maslinova ulja članova Agroudruge Fažana, maslinara Maria Predana, Živka Cetina i Antona Orlića kao i vina vinara Đulia Ferenca iz Vižinade.“


U programu je također bio i obilazak otočja Brijuni uz stručno vodstvo, kao i istraživanje Malog Brijuna i tvrđave Minor.
Nadamo se novim PM Relax Retreat događajima i idućih godina na kojima se aktivnim članovima pruža koristan sadržaj u opuštenom okruženju u prirodi u društvu kolega koji se dobro razumiju i imaju mnoge teme za razgovor i međusobnu razmjenu iskustava.
 
Vaš PMI Hrvatska!