Poštovane kolegice i kolege,

U utorak smo se našli na 8. katu Zagreb Tower-a u gostima kod tvrtke CloudSense.

Skupština PMI udruge Hrvatska je usvojila izvješće o radu u 2016. i plan rada za 2017. koje je prezentirala predsjednica udruge Marija Bajica.

Što je obilježilo prošlu godinu?

Kontinuirani rast članova, više sponzora, više prijava za Nagradu za Projekt godine PMI Hrvatska, više aktivnosti, i izuzetan uspjeh naših konferencija u Zagrebu (PMI Forum 20016) i Osijeku (PMI Dayz).

Plan za slijedeću godinu donosi i nove iskorake u organiziranju predavanja, mentoriranju, pomoći na društveno odgovornoj razini. Pozivamo članove i sve zainteresirane za promicanje struke vođenja projekata da nam se pridruže u ostvarivanju plana.

A što reći o našim domaćinima?

Ako bi se njihovih prvih par godina dalo podvesti pod ono cezarovsko došli-vidjeli-pobijedili, imaju još bolji nastavak u zadnjih par godina ostali-narasli-pobjeđuju.

Nikola Rendulić, Managing Consultant i član Izvršnog odbora PMI Hrvatska je podijelio s nama iskustva s projekata digitalne transformacije klijenata ( How companies go digital - key risks and pitfalls (SFDC perspective or EDFL LL) + Importance of right project initiation), posebno u okruženju virtualnih globalnih timova i distribuiranih ovlasti.

Our experience on agile - Go Hybrid! - Respond Methodology koje je prezentirao kolega Goran Posilović je bilo drugo predavanje koje je donijelo jedan valjan evolucijski put u uspješnom vođenju projekata i projektnog ureda. Kroz nekoliko godina je CloudSense tim razvio praktičan pristup vođenju projekata koji uključuje elemente waterfall i agilnih metoda, a kriterij odabira ovisi o samim karakteristikama i potrebnoj dinamici izvođenja, testiranja i postizanja među i konačnih rezultata.

Kao udruga profesionalnih voditelja programa i projekata, uvjereni smo da je promišljanje o najboljem načinu odabira, nuđenja i izvođenja projekata i ljudi koji će na njemu sudjelovati, te njihove kompetencije zalog uspješnosti na tržištu svake tvrtke. Cloud Sense to živi i pokazuje.

Pratite nas i dalje. Sa svoje strane ćemo se truditi da budemo i dalje hub razmjene dobre poslovne i projektne prakse.

Vaš PMI Hrvatska

Pridruženi dokumenti