Poštovane kolegice i kolege,

Na prvo zajedničko okupljanje PMI Hrvatska i PMI Slovenija odazvalo se 30-tak polaznika. Događanje je održano u hotelu Terme u Čatežu.

Oba predavanja su ocjenjena odličnim ocjenama, predavači su bili zaista sjajni!

Frank Turley je predstavio zanimljiv prijedlog kako na što lakši i brži način uključiti zainteresirane za Project mgmt struku, a prije nego se upuste u pripreme za zahtjevne tečajeve i certifikaciju. Naime, razvijen je framework koji osim kraćeg teoretskog dijela uključuje i konkretne primjere za vježbu, a kojim se na jednostavniji način može zainteresirane uputiti u osnove Project managementa i približiti im problematiku na jednostavniji način. Zainteresirani mogu isti pogledati na https://p3.express/

 

Mark Engelhardt je u svom zanimljivom i odlično prezentiranom predavanju prošao najbitnije karakteristike agilne metodologije te prezentirao da nisu sve te karakteristike nove, mnoge su se i ranije prakticirale, samo nisu imale „službeni“ naziv. Nadalje Mark zagovara hibridni model u kojem  prediktivni dio u odnosu na adaptivni treba biti jednak omjeru poznatog naspram nepoznatog

 

Nakon oba predavanja slijedila je zanimljiva diskusija u kojoj su polaznici imali priliku prodiskutirati i pitati predavače i prisutne teme vezane uz izneseno tijekom predavanja.

Načelno je dogovoreno da će se nastaviti prakticirati zajednička druženja PMI Hrvatska s PMI Slovenija, po mogućnosti jedan puta godišnje svake godine.