Na prvom ovogodišnjem mjesečnom PMI okupljanju, održanom 30.01.2019. g. u prostorijama Algebre, prisustvovalo je više od 80 sudionika.

U uvodnom dijelu okupljanja, voditeljica PMI udruge Hrvatska ogranka Zagreb, Vesna Hitrec je srdačno pozdravila sudionike te najavila daljnji program. Pozdravnu riječ u ime domaćina je održao Hrvoje Balen, predsjednik upravnog odbora Visokog učilišta Algebra. Kratko je predstavio novi Algebrin e-leadership i MBA program te najavio nagradnu igru iznenađenja kojom je po završetku okupljanja nagradio jednog prisutnog s Mini MBA programom.

Nakon pozdravne riječi domaćina je uslijedilo predavanje Ernesta Vlačića, voditelja Algebrinog MBA studija. Pod naslovom "Agilno vođenje transformacijama i inovacijama u eri digitalne ekonomije" su prezentirani vrlo zanimljivi statistički podaci o digitalnoj transformaciji RH i ostalih zemalja te objašnjeni novi trendovi u e-vođenju. Prezentaciju možete pronaći u nastavku.

Nakon navedenog predavanja je po prvi puta održan okrugli stol, na temu "Projektni menadžer kao nezavisni profesionalac". Stol je moderirao Nenad Trajkovski koji i sam već dugo godina radi kao nezavisni profesionalac, a sudjelovali su samostalni projektni menadžeri Sonja Prišćan, Željka Putrić, Dario Novaković i Tomislav Anadolac. Sudionici su se najprije predstavili i objasnili što ih je nagnalo da krenu u samostalne vode. Nastavili su raspravljati o prednostima i manama samostalnog načina rada. Kao glavna prednost je navedena sloboda odabira posla i fleksibilno radno vrijeme, a glavna mana nespremnost organizacija na takav način rada te nedostatak prihoda u slučaju spriječenosti obavljanja posla. Dalje su raspravljali o tome kako hrvatsko tržište gleda na projektne menadžere kao vanjske suradnike te o problemima kod ugovaranja angažmana. Na kraju su podijelili vrlo korisne savjete svima koji razmišljaju postati nezavisni profesionalci. Istaknuli su kako je najvažnije skupiti puno iskustva i kontakata, imati jake "soft" vještine, motivaciju, fokus i disciplinu, biti hrabar, krenuti i biti uporan te biti bolji i drugačiji.

U nastavku pogledajte prezentaciju i galeriju slika s okupljanja:

Prezentacija - Agilno vođenje transformacijama i inovacijama u eri digitalne ekonomije