Drage kolegice i kolege,

Na mjesečnom PMI okupljanju održanom 26.02.2019. u prostorijama Sedam IT prisustvovalo je više od 70 sudionika.

U uvodnom dijelu okupljanja, voditeljica PMI Hrvatska ogranka Zagreb, Vesna Hitrec je pozdravila prisutne, s posebnim naglaskom na nove članove PMI Udruge, zahvalila se domaćinima te je podsjetila na nadolazeća događanja u organizaciji PMI Udruge Hrvatska:

  • 5. - 7.4.2019. PM Relax Retreat koji će se održati u Kranjskoj gori u Sloveniji
  • 29.04.2019. radionica Recovery PM koju će voditi Nenad Trajkovski u Zagrebu, a koja nosi 7 PDU
  • 24. - 26.5.2019. PMI Days u Osijeku.

Potom je uslijedio pozdravni govor Irene Kevo, članice uprave Sedam IT. Nastavila je Sanja Šteković Savić s predavanjem o integraciji CA PPM alata za projektni menadžment te Jire za projektne timove. Opisala je nastanak novog rješenja koje sinkronizira projekte iz navedenih alata, koristeći standardna sučelja i time je jednostavno za održavanje, a pruža korist te pridonosi koordinaciji svih koji rade na projektu.

Nakon toga je predavanje održao Roger Wild, na temu upravljanje realizacijom benefita (BRM, eng. Benefits Realization Management). Naglasio je važnost praćenja poslovnih benefita u projektima, pomoću plana upravljanja benefitima. Tumačio je princip upravljanja benefitima koji je krenuti od kraja, tj. od onoga što očekuje krajnji korisnik. Na kraju izlaganja je svima preporučio novi priručnik BRM, a practice guide koji je izašao u siječnju 2019., u izdanju PMI. Na njegovo predavanje se nadovezao Bart Bernink, iznoseći vlastita iskustva iz prakse te ističući važnost poslovne analize i certificiranih poslovnih analitičara za shvaćanje benefita.

U sklopu okupljanja je održana nagradna igra za prisutne PMI članove kojom su dodijeljene tri nagrade za sudjelovanje na online konferenciji Leadership and Innovation 2019, u organizaciji IIL.

Materijale i fotografije s mjesečnog PMI okupljanja možete pogledati u nastavku.

Vaš PMI Hrvatska!

 

 Prezentacija: Integracija CA PPM i Jire