PMI HRVATSKA - Mjesečno online okupljanje 29.9.2020., 18h

Save the date - Prijave na Entrio.hr

Link za spajanje će biti dostavljen na e-mail temeljem prijave.

 Agenda

17,45h – okupljanje na online platoformi

18,00h – Uvod

  • pozdravna riječ predsjednice PMI Hrvatska, Vesne Hitrec,
  • o novostima u radu PMI European Chapter Collaboration (ECC) govorit će voditeljica ogranka Zagreb i ECC liason, Sanja Georgina Stropnik,
  • informacije o mogućnostima volontiranja u PMI će predstaviti članica IO zadužena za rad s volonterima, Sanja Šteković Savić.

18,15h – predavanje Krunoslava Hrnjaka na temu „Nacionalna digitalna transformacija - izazovi i prilike“

19,00h – predstavljanje rada „Code Club“-a udruge ProgramerkoAna Nikolić,  Code Club Country Coordinator.

19,30h – kraj.

  

*************************************************************************************

O predavanjima:

  • Nacionalna digitalna transformacija - izazovi i prilike – Krunoslav Hrnjak

Cilj predavanje je podijeliti analizu i viđenje trenutnog stanja digitalizacije, viziju razvoja i poziv za uključenje u val digitalne transformacije korištenjem javnih ICT resursa, ponajprije eOI (elektroničke osobne iskaznice) i sustava eGrađani. Poseban osvrt posvećen je kibernetičkoj sigurnosti i kako ju masovno unaprijediti korištenjem eOI. Usporedba Hrvatskog i Estonskog modela digitalizacije. Prezentacija CEF (Connecting Europe Facility) komponenti kao osnovice za danji razvoj javne IT infrastrukture. Pregled koncepta digitalizacije javnih servisa, pogreška kod digitalizacije javnih usluga i preporuke za unaprijeđenije. Prezentacija mogućnosti za javni i privatni sektor: brže, bolje, jeftinije i sigurnije, odnosno, jednom riječju digitalno. Neizostavan je i komentar na „Prijedlog Nacionalnog plana za digitalnu transformaciju gospodarstva“ uz konstruktivne komentare. Digitalizirajmo zajedno.

 

Krunoslav Hrnjak, autor

O predavaču: Krunoslav voli FOSS (slobodan softver i softver otvorenog izvornog koda) s posebnim naglaskom na Java, Linux i Oracle tehnologije. On je dinamičan, fleksibilan i visoko kvalificirani profesionalac programskog inženjerstva. Posjeduje odlične sposobnosti upravljanja projektima, interakcije i koordinacije. Uvijek zainteresiran za pronalaženje i donošenje novih rješenja i metoda na modernim tehnologijama. Radi i kao sudski vještak za informatiku i telekomunikacije, a također je i predavač na Sveučilišnom računskom centru (SRCE).

  

  • Predstavljanje rada: Code Club udruge Programerko – Ana Nikolić

Code Club

je svjetska mreža besplatnih volonterskih klubova programiranja za djecu. Djeca kroz programiranje, na zabavan način, uče rješavati probleme i kreativno razmišljati.

Vizija Code Club-a je pružiti  djeci vještine, samopouzdanje i mogućnost da oblikuju svijet oko sebe. Code Club je nastao u Ujedinjenom Kraljevstvu, a trenutno postoji preko 13 000 klubova u više od 160 zemalja svijeta. I vi se možete vrlo lako uključiti i postati dio Code Club svjetske zajednice, poslušajte kako.

Udruga Programerko

Programerko je udruga građana koji se bave poticanjem razvoja informatičkih vještina kod djece predškolske i školske dobi u Hrvatskoj. Od osnutka (2012.) održavaju radionice programiranja za školsku djecu. Ovakvim radionicama žele im pomoći da shvate važnost matematičkih i računalnih principa, da  nauče kreativno razmišljati, logički zaključivati kao i raditi u timu. Radionice se održavaju redovito za vrijeme školskih praznika. Dodatno u 2016. godini Udruga postaje i partner Code Club International organizacije i predstavnik za Hrvatsku.

 

Ana Nikolić je jedan od osnivača Udruge Programerko i tajnik Udruge.  Koordinator je za Code Club Hrvatska (Code Club Country Coordinator). Voditelj je edukacijskog centra Learn@CROZ.

 

 

PMI Hrvatska

www.pmi-croatia.hr