Agenda

 

 

17:30h

Okupljanje na online platformi

Uvodna riječ - Vesna Hitrec, predsjednica PMI Hrvatska

 

 

 

Pozdravna riječ domaćina Veleučilište Baltazar Zaprešić:

-          Doc. dr. sc. Ivan Ružić, dekan VBZ

-          Dr. sc. Zlatko Barilović, prof. v.š., voditelj studija projektnog menadžmena VBZ

 

 

 

18:00h

Predavanje: Projekt „Unified Communications“ u Atlantic Grupi, Martina Raguž

 

18:45h

Predavanje: Projektifikacija gradova i regija – Od održivog do pametnog grada, Izv. prof. dr. sc. Igor Vrečko

 

19:30h

Završetak

 

  

Moderator: Sanja Georgina Stropnik, voditeljica PMI ogranka Zagreb

Prijave su moguće putem  entrio.hr a link za spajanje će biti dostavljen na e-mail temeljem prijave.

 

Predavanje: Projekt „Unified Communications“ u Atlantic Grupi, Martina Raguž

Sažetak:

Implementacija jedinstvenog komunikacijskog sustava u 7 AG zemalja (Hrvatska, Slovenija, BiH, Makedonija, Srbija, Rusija i Austrija) imala je za cilj omogućiti unificiranu i jedinstvenu komunikaciju u cijeloj Atalntic Grupi. Riječ je o različitim tvrtkama (Cedevita - HR, Droga Kolinska- SLO, Cockta - SLO, Argeta – Bih i SLO, Stark - SRB...), koje su imale različita dugogodišnja nasljeđa, odnosno različitu komunikaciju unutar tvrtki, a morale su se ujediniti i optimizirati.

Što je za Atlatic Grupu značio izraz „unified communications“ te kako je projekt ostvario dodatne benefite i utjecao na „novo normalno“ predstavit nam voditeljica projekta koji je nagrađen Poveljom PMI Hrvatska za izvrsnost i poticanje korporativnog poduzetništva, Martina Raguž.

O predavačici:

Martina Raguž je certificirana profesionalna voditeljica projekata (PMP), s velikim iskustvom koji je stjecala od 2006 na projektima u INA-i d.d. i razvoja ERPa i IT projekata, preko vođenja projekata u Erste Bank Hrvatska i Erste Card Cluba. Od 2018. radi u Atlantic Grupi gdje je trenutno na poziciji starijeg voditelja projekata.

 

Predavanje: Projektifikacija gradova i regija – Od održivog do pametnog grada

Sažetak:

Intenziviranjem složenosti poslovnog okruženja, organizacije se suočavaju sa sve većom razinom nesigurnosti i pritisaka na povećanje svoje operativne učinkovitosti i inoviranja uz istovremeno smanjenje raspoloživih resursa. Jedna od posljedica takvih pritisaka je sve izraženija promjena društvenih i ekonomskih koncepata, a što se u istraživanjima kroz nekoliko posljednjih nekoliko godina naziva „projektifikacijom“ organizacija i društava, u kojima se sve veći dio ljudskih aktivnosti obavlja kroz niz „projekata“ putem multidisciplinarnih i multifunkcionalnih timova umjesto putem linearnih sustava stvaranja i načina organiziranja. Projektifikacija se sama po sebi događa stihijski, dok bi sustavnim upravljanjem ona mogla i trebala biti strateški usmjeravana. Navedeno vrijedi i za gradove, odnosno regije, koji se pri svojem razvoju oslanjaju uglavnom na međunarodne ISO standarde, razvijane za poticanje razvoja gradova u smjeru održivih i pametnih gradova. Kroz predavanje će biti predstavljeni ključni ISO standardi vezani uz održive i pametne gradove te će biti prezentirani prijedlozi integracije tih standarda u kontekstu upravljanja portfelja projekata za razvoj gradova.

O predavaču:

Izv. prof. dr. sc. Igor Vrečko zaposlen je na Ekonomsko-poslovnom fakultetu Sveučilišta u Mariboru. Od 2004. godine uključen je u funkciji vanjskog suradnika u nastavne, stručne i istraživačke aktivnosti studija Projektni menadžment Veleučilišta Baltazar u Zaprešiću. Predstojnik je Instituta za projektni menadžment Sveučilišta u Mariboru te predsjednik Slovenske udruge za upravljanje projektima (ZPM). Bio je dugogodišnji direktor programa International Project Management Association sustava certificiranja projektnih menadžera u Republici Sloveniji te se nalazi u ulozi ocjenjivača istraživačkih i razvojnih projekata  u okviru Javne agencije Republike Slovenije za poduzetništvo i strane investicije. Ocjenjivač je projekata u okviru Nacionalne komisije za inovacije. Posjeduje veliko praktično iskustvo koje je stjecao u ulozi konzultanta brojnih organizacija u Sloveniji i Hrvatskoj. Objavio je više od 200 znanstvenih i stručnih radova, od čega je desetak članaka u najelitnijim svjetskim časopisima i monografijama.

 

***********************************************************************************

PMI Hrvatska