Rezervirajte datum za prvo novogodišnje izdanje PMI mjesečnog online druženja - četvrtak 28.01.2021.

Agenda je sljedeća:

17:45h – okupljanje na online platformi

18:00h – pozdravna riječ - Vesna Hitrec, predsjednica PMI Hrvatska

18:05h – uvodno predavanje: “PMI Brand Story” – Marina Dražić, dopredsjednica PMI Hrvatska

18:20h – predavanje: „Nesigurnost je sigurna”, Igor Ileš

18:50h – predavanje: „ Zašto je empatija dobra za vaš biznis”, Ivana Conjar

19,20h -  diskusija, pitanja, prijedlozi, ideje  

19,30h – završetak

Moderator: Sanja Georgina Stropnik, voditeljica PMI ogranka Zagreb

Prijave su moguće putem entrio.hr, a link za spajanje će biti dostavljen na e-mail temeljem prijave.

 

Uvodno predavanje: PMI Brand story, Marina Dražić

PMI od svog osnutka, davne 1969. godine, svoj identitet i prepoznatljivost gradi na stručnim temeljima projektnih profesionalaca. Kroz svjetski priznate standarde, certifikate, zajednice, resurse, alate, akademska istraživanja, publikacije, profesionalne razvojne tečajeve, Bogatstvo je to resursa koje danas koriste milijuni korisnika. PMI je tako globalno osnažio profesiju upravljanja projektima, pomaže pojedincima, organizacijama i široj zajednici u stalnom razvoju i postizanju strateških ciljeva. No, današnje okruženje od nas traži posebne vještine i način razmišljanja kod vođenja projekta, kao što su: suradnja, odlučnost, promjene, inovacije, timski rad, ishodi, rast, vizija, i zajednice. Novi PMI logotipi, simboli i grafika vizualni, lansirani prošle godine, prikazuju svaku od ovih osobina s jedinstvenim simbolom. Upoznajte zanimljivu Brand priču današnjeg PMI-a.

 

Predavanje: „Nesigurnost je sigurna”, Igor Ileš

 

Sažetak:

Svatko se ponekada nađe u maštanju o promjeni i odabiru karijere. Naravno, nitko nas ne obvezuje da se jednim zanimanjem bavimo čitav život. No, zašto se onda ipak teško odlučujemo na promjenu? Iza imena teme krije se priča Igorovog profesionalnog puta i odluka koje je donosio slušajući svoj "gut feeling". Napustio je siguran posao, bez plana, ali s idejom da bude neovisan voditelj projekata. Želja mu je podijeliti detalje svog karijernog puta, lekcije koje je pritom naučio, te izazove i uspjehe razvoja poslovanja od 2016. godine do danas.

O predavaču:

Igorova ljubav prema upravljanju projektima započela je još na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Ključno je bilo poznanstvo s mentoricom prof. dr. Željkom Car i upis izbornog kolegija: “Upravljanje projektima”.   Profesionalni put započeo je na razvoju softvera TK inteligentnih mreža u Hrvatskoj (Siemens d.d.), te vrlo brzo nastavio stjecati iskustva radeći za stranu tvrtku van granica Hrvatske (Ujedinjeni Arapski Emirati, Afrika, Novi Zeland, Indija, Jordan, Njemačka, Austrija, UK).

Povratkom u Hrvatsku, stručno iskustvo upravljanja projektima stječe radom u A1 Hrvatska d.o.o., a od 2016. godine kao neovisni konzultant i voditelj projekata u vlastitom poduzeću. Igor je ponosni nositelj četiri certifikata: PMI-ACP, PMI-PMP, CSPO I CSM.

 

Predavanje: „ Zašto je empatija dobra za vaš biznis”, Ivana Conjar

Sažetak:

Zašto je empatija dobra za vaš biznis: možemo li empatiju izmjeriti, upakirati i prodati, možemo li je trenirati i postati vješti empate, može li nam pomoći u konkurentskoj utrci i trebamo li dozvolu za korištenje.

 

O predavačici:

Ivana Conjar je komunikolog i poslovni psiholog s dugogodišnjim iskustvom u vođenju MBA programa i edukacijskih programa za managere.

Ivana je karijeru u poslovnom obrazovanju započela 2006. godine kao voditeljica selekcije i upisa MBA programa pri Cotrugli Business School. Kroz selekcijske intervjue i procjene MBA kandidata upoznala je glavne motivatore osobnog i profesionalnog razvoja lidera i pokretača promjena u organizacijama. Od 2016. godine voditeljica poslovnog razvoja e-Leadreship MBA studijskih programa na Visokom Učilištu Algebra. MBA program te prateće edukacijske programe, seminare i radionice je razvijala u suradnji s predavačkim timom jedne od najboljih poslovnih škola u svijetu Kelley School of Business sa Sveučilišta u Indiani.