Agenda je sljedeća:

17:45h – okupljanje na online platformi

18:00h – pozdravna riječ - Vesna Hitrec, predsjednica PMI Hrvatska

18:15h – Predstavljanje Hrvatske udruge poslovnih savjetnika, predsjednik Udruge, Ante Sarjanović

18:35h – Predavanje: Hibridni manifesto – Tatjana Kotarski,

19,15h - diskusija, pitanja, prijedlozi, ideje 

19,30h – završetak

 

Moderator: Sanja Georgina Stropnik, voditeljica PMI ogranka Zagreb

Prijave su moguće putem Entrio.hra link za spajanje nalazi se “ulaznici”.

 

Predstavljanje: Hrvatska udruga poslovnih savjetnika, predsjednik Udruge Ante Sarjanović

Što radi Hrvatska udruga poslovnih savjetnika, koje su njihove najnovije aktivnosti te više informacija o CMC certifikatu (Certified Management Consultant) i ISO 20700:2017 standardu (Guidelines for management consultancy services) predstavit će nam predsjednik udruge, Ante Sarjanović.

 

 

Predavanje: Hibridni manifesto, Tatjana Kotarski

Sažetak:

Što je to hibridni manifesto? Koje su prednosti različitih projektnih pristupa i kada ih koristiti? Zašto, kako i kada koristiti hibride? Kako hibridni projekti izgledaju u praksi? Predavanje će ukazati na nove perspektive za promišljanje pri odabiru projektnog pristupa te na primjerima izložiti teorijsku primjenu u praksi.

Najbolji pristup upravljanju projektom ovisi o resursima, rokovima, sudionicima, industriji, opsegu i mnogim drugim čimbenicima. Voditelj projekta treba procijeniti potrebe, složenost i veličinu posla, ali i očekivanja sudionika kako bi mogao najbolje „skrojiti“ projektni pristup.

Česta greška koju organizacije rade je da odaberu i usvoje jednu metodologiju ili pristup koji će koristiti u radu na svim projektima i na taj način se gubi na fleksibilnosti, kreativnosti te u konačnici na učinkovitosti. PMI prepoznaje prediktivne, adaptivne i hibridne („blended“) projektne metodologije te odavno već važi pravilo da „one-size-fits-all“ pristup nije opcija.

Hibridne metodologije kombiniraju najbolje iz „oba svijeta“ (prediktivnog i adaptivnog) te osiguravaju fleksibilnost za kreiranje vlastitog recepta za uspjeh. Čak je i novi PMI Courseware za pripremu PMI-PMP® certifikacije baziran na najboljim praksama adaptivnog, tradicionalnog i hibridnog pristupa koji će se dalje materijalizirati kroz PMBOK 7th edition.

Što je to hibridni manifesto? Koje su prednosti različitih projektnih pristupa i kada ih koristiti? Zašto, kako i kada koristiti hibride? Kako hibridni projekti izgledaju u praksi? Predavanje će ukazati na nove perspektive za promišljanje pri odabiru projektnog pristupa te na primjerima izložiti teorijsku primjenu u praksi.

  

O predavačici:

Tatjana Kotarski je magistar informatike, PMI certificirani voditelj programa i projekata (PgMP®, PMP®, ACP®) te ovlašteni PMI trener (ATP PMI Instructor®) s 14 godina praktičnog iskustva na 50+ projekata. Svoju profesionalnu karijeru je započela je u privatnoj IT tvrtki gdje je stekla iskustvo u IT implementaciji i projektima integracije ERP, DMS i „custom tailored“ sustava u javnom i realnom sektoru.

Trenutno je stalno zaposlena kao voditelj projekta i programa i certificirani interni trener za područje upravljanja projektima u jednoj od vodećih banaka gdje svoje znanje upravljanja projektima primjenjuje na strateškim projektima i programima u financijskoj industriji.

Volontira u PMI Croatia od 2013 godine, a trenutno je u ulozi Disciplined Agile Championa. U „slobodno“ vrijeme Tatjana vodi vlastiti obrt pm4you u kojem obavlja djelatnosti organizacije otvorenih i inhouse treninga, individualni coaching i mentoring na projektima, poslovnim savjetovanjem, te provedbom pripremnih tečajeva za PMI certifikacije. Misija tvrtke pm4you je educirati za rad na projektima što veći broj projektnih entuzijasta i profesionalaca, pomoći individualcima i tvrtkama u izgradnji projektne kulture te proširiti utjecaj projektnog menadžmenta na širu društvenu zajednicu kako bi zajednički mijenjali i činili razliku. Više informacija na: https://www.pm4you.eu/