Prema podacima MUP-a RH, od 25. veljače do 27. lipnja 2022. u RH je ušlo ukupno 20.327 raseljenih osoba iz Ukrajine, od čega 6.881 djece (33,9 %). I djeca i roditelji suočeni su s problemom nepoznavanja latiničnog pisma i hrvatskog jezika.

PMI Hrvatska u suradnji s udrugom Glas poduzetnika, zakladom Solidarna, školom stranih jezika Polyglotte Institute i FB grupom SOS Ukrajina organizira dobrotvornu akciju prikupljanja novca za tečajeve hrvatskog jezika za ukrajinske izbjeglice.

Cilj nam je ubrzanim tečajevima koji će se održavati u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku te online, pomoći u premošćivanju jezične barijere koja onemogućuje zapošljavanje ili nastavak školovanja u Hrvatskoj, pošto se ratu u njihovoj domovini ne nazire kraj.

Sredstva će se prikupljati kotizacijama predavanja koje će se održati 29.6.2022. u 18h u UGP Caffe-u i online, na MS-Teams platformi.

Predavanje je panel ekonomskih stručnjaka i analitičara pod nazivom "Projekt uvođenja Eura u Hrvatskoj: najvažniji projekt u 2022." na kojem sudjeluju:

  • Andrej Grubišić: partner u Grubišić i partneri - savjetničkoj kući specijaliziranoj za korporativne financije;
  • Velimir Šonje: ekonomski analitičar, direktor Arhivanalitike i glavni urednik Ekonomskog laba, autor knjige Euro u Hrvatskoj: za i protiv;
  • Dejan Kovač: postdoktorski istraživač na Halle Institute for Economic Research (IWH) – Member of the Leibniz Association;
  • Damir Vanđelić: poduzetnik, predsjednik ZRIN–a (Znanstveno Razvojna INicijativa);
  • Marko Rakar: IT stručnjak, politički analitičar i financijski forenzičar;
  • Petar Štefanić: novinar, komunikolog i komunikacijski savjetnik; moderator rasprave.

Rezervacije na Entrio platformi:
- 300 kn za nazočne u UGP Caffe-u, Ilica 167, Zagreb
- 100 kn za pristup putem MS Teams platforme
(Tvrtka Entrio se u korist dobrotvorne akcije odriče svoje provizije i naknade za izdavanje karata! Naplatit će samo proviziju od samo 2% + PDV što je njihov vanjski trošak kartične obrade.)

Predavanje donosi 2 PDU boda.

Pozivamo članove PMI Hrvatska da se pridruže akciji i registriraju na predavanje. Broj sudionika u UGP Caffe-u je ograničen, ali za online pristup ograničenja nema.

Ukoliko ne možete sudjelovati u dogovoreno vrijeme, a želite pomoći ukrajinskim izbjeglicama, možete uplatiti proizvoljni iznos na IBAN zaklade Solidarna HR8124020061500078447 i odabrati neku od akcija u sklopu fonda "Solidarno s Ukrajinom"

Skenirajte ovaj QR kod s Vašom mobilnom aplikacijom za jednostavniju uplatu:
Za uplate preko Vaše tvrtke obratite se izravno zakladi Solidarna kako bi sklopili ugovor o donaciji.

Hvala od srca!

HR <3 UKR