Rezervirajte datum za PMI mjesečno online druženje u ožujku koje organiziramo u suradnji s našim partnerima Veleučilište Baltazar Zaprešić (studij Projektni menadžment) – utorak, 29.03.2022. 17,30hAgenda

   

17:30h

Okupljanje na online platformi 

Uvodna riječ – Sanja Georgina Stropnik, predsjednica PMI Hrvatska

 

 

Pozdravna riječ domaćina Veleučilište Baltazar Zaprešić:

  • Dr. sc. Ivan Ružić, prof. v. š., dekan VBZ

 

 

 

 

  • Dr. sc. Zlatko Barilović, prof. v. š., voditelj specijalističkog diplomskog stručnog studija Projektni menadžment na VBZ

 

  

17:45h

Predavanje: 

„PMI Young Project Managers“, Jovana Kepčija Pavlović, PMI Hrvatska


18:15h

Predavanje: 

„Što danas poslodavac očekuje od projektnog menadžera“, Ana Visković, SPAN

 

18,55h

Predavanje: 

„VoC – glas korisnika – što zapravo naši korisnici očekuju od proizvoda/usluga“, Gordan Krčelić, PMI Hrvatska

   

19,30h

Završetak

 

Prijave su moguće putem PMI MjOk registracija a link za spajanje će biti dostavljen na e-mail temeljem prijave.Predavanje: PMI Young project managers u PMI Hrvatska, Jovana Kepčija Pavlović, PMI Hrvatska 

Sažetak:

Na predavanju PMI Young project managers čuti ćemo više o novom ogranku koji se pokreće unutar PMI Chapter Croatia, te dobiti odgovor na pitanje koja mu je svrha i na koji način će se jačati uloga mladih voditelja projekata, kako profesionalno ali i unutar samog PMI-a. Kroz predavanje ćete moći dobiti uvid u same početke ogranka ali i o planiranim aktivnostima putem kojih će mladi voditelji projekata moći razmjenjivati znanja i iskustva s iskusnim voditeljima projekata, kroz organizirane susrete, sastanke i  potencijalne stručne skupove.

 

 

O predavačici:

Jovana Kepčija Pavlović, volontira u PMI Hrvatska od 2017. godine i nova je nova članica Izvršnog odbora udruge kao voditeljica inicijative PMI Young Professionals u PMI Hrvatska. Također je i Glavna tajnica Mreže mladih Hrvatske.  Mreža mladih Hrvatske je savez 72 udruge mladih i za mlade na teritoriju Republike Hrvatske. Mreža kao heterogena platforma programski povezuje razne organizacije (zagovaračke, kulturne, ekološke, manjinske i sl.) kojima je u zajedničkom interesu razvijati politike za mlade, kako na nacionalnoj tako i na regionalnim/lokalnim razinama. Jovana je završila specijalistički diplomski stručni studij Projektni menadžment na Veleučilištu Baltazar Zaprešić te je uz studij direktno stjecala iskustvo rada na projektima unutar organizacija civilnog društva.  

**********************************************************************************

Predavanje: „Što danas poslodavac očekuje od projektnog menadžera“, Ana Visković, SPAN

Sažetak:

Od čega se sve sastoji Project Management u Spanu i koje su njegove specifičnosti u ovoj brzorastućoj, progresivnoj IT kompaniji? Što očekujemo od Project Managera prilikom selekcije, a što kada krenu raditi? Je li danas lako naći dobrog Project Managera na tržištu? Na ova i mnoga druga pitanja odgovorit će vam Spanova HR PM Ana Visković tijekom svoje polusatne prezentacije, a doznat ćete više i o Spanovim PM planovima za tekuću godinu. Ne propustite ovaj jedinstven uvid u posebnosti Spanovog Project Managementa!  

 O predavačici:

Ana je psihologica koja je oduvijek voljela raditi s ljudima i koju je oduvijek zanimao business. Već kao studentica počela je raditi u HRu i tu se u potpunosti pronašla. Zadnje 3 godine radi u Spanu u HRu gdje je kao HR Specialist prvo radila kao business partner za Software & Enterprise Business Solutions divisione. Tu se dobro upoznala s poslovnim procesima razvoja softvera i poslovnih rješenja te ulogom koju u tome igraju Project Manageri. Osim sudjelovanja u zapošljavanju PMova, Ana je bila dosta fokusirana i na planiranje njihovog razvoja i utjecaja na projekte i cijelu organizaciju. Zadnjih godinu dana radi kao HR Project Manager gdje se iz prve ruke upoznala i s tim kako je to biti u cipelama jednog Project Managera.

 

*************************************************************************************

Predavanje:  „VoC – glas korisnika – što zapravo naši korisnici očekuju od proizvoda/usluga“, Gordan Krčelić, PMI Hrvatska

Sažetak:

Kako znamo da li proizvodi ili usluge koje isporučuju naši procesi ispunjavaju zahtjeve korisnika? U kojoj mjeri ih ispunjavaju? Da li znamo tko je tipični korisnik našeg proizvoda ili usluge i što on zaista želi?

Na predavanju „VoC - glas korisnika: što zapravo korisnici očekuju od naših proizvoda/usluga?“ Gordan Krčelić, objasnit će koncept procesne orijentiranosti prema korisniku i primjenu VoC alata kako bismo razumjeli stvarne potrebe korisnika i stvarne potrebe poslovanja.


 

O predavaču:

Gordan Krčelić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a prethodno je završio i Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Upisao je doktorski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu kojeg (još uvijek) planira uskoro završiti.

Gordan ima više od 20 godina iskustva u radu na poslovnim procesima i poslovnim sustavima u telekomunikacijama i IT-u. Profesionalnu karijeru započeo je u Hrvatskom telekomu gdje je u 22 godine staža promijenio desetak pozicija, a prva profesionalna iskustva stječe 2005. godine od kada neprestano radi u roli PM-a. Svoj prvi PM certifikat stječe 2010. godine kada je postao Lean Six Sigma Green Belt. U HT-u je radio u ulozi PM-a, coacha/mentora Six Sigma Green Belt PM-ova ili člana steering timova na brojnim projektima za poboljšanje poslovnih procesa, IT projektima, infrastrukturnim projektima kao i PM na projektu uvođenja PM2 metodologije i Oracle Primavera EPPM alata u poslovanje HT-a. U lipnju 2021. godine osnovao je trgovačko društvo P4BE gdje radi kao freelance PM u bankarskom sektoru, konzultant i stručnjak za unaprjeđenje poslovnih procesa u javnom sektoru.

PMP certifikat stječe 2010. godine, Six Sigma+Lean Black Belt certifikat 2012. godine, a 2015. godine širi znanja na području agilnih metodologija stječući CSM® certifikat.

Dugogodišnji je predavač na konferencijama i događajima, a od 2019. godine radi i kao predavač na kolegijima „Upravljanje projektima“ i „Upravljanje poslovnim procesima“ na Fakultetu informatike u Puli. Član je PMI i hrvatskog chaptera dulje od 10 godina, a za PMI HR počeo je volontirati 2016. godine. U PMI HR član je Izvršnog odbora u četvrtom mandatu, trenutno kao voditelj ogranka Istra & Kvarner.

PMI Hrvatska