PMI mjesečno okupljanje (MjOk) smo i ove godine u ožujku organizirali u suradnji s Veleučilištem Baltazar Zaprešić i njihovim diplomskim studijem Projektnog menadžmenta.

Sad već tradicionalnokupljanje započelo je uvodnim riječima voditelja studija projektnog menadžmenta prof. Zlatka Barilovića i novoizabrane predsjednice Izvršnog odbora PMI Hrvatska Sanje Georgine Stropnik koji su pozdravili nazočne studente projektnog menadžmenta kao i članove PMI Hrvatska koji su MjOk pratili online.

Nakon uvodnih riječi čuli smo više o novitetu unutar PMI Hrvatska a to je PMI Young project managers. Ovo predavanje je održala Jovana Kepčija Pavlović, članica Izvršnog odbora PMI-a koja je studente i online sudionike uputila koje je svrha i na koji način će se jačati uloga mladih voditelja projekata, kroz podršku u njihovom profesionalnom razvoju, te okupljanjem i organiziranjem ciljanih aktivnosti unutar PMI Hrvatska.

Drugo po redu predavanje je bilo na temu „Što danas poslodavac očekuje od projektnog menadžera“, predavanje je održala Ana Visković iz SPAN-a. Kroz predavanje smo čuli kako funkcionira jedan HR Project manager te od čega se sastoji i kako funkcionira project management u Spanu, što se sve očekuje od project managera pri selekciji za posao i kako se danas dolazi do zaposlenika u brzorastućoj tvrtki.

Treće i zadnje predavanje „VoC – glas korisnika – što zapravo naši korisnici očekuju od proizvoda/usluga“,  održao je Gordan Krčelić, član Izvršnog odbora PMI Hrvatska su pristuni mogli čuti više o konceptu procesne orijentiranosti prema korisniku i primjenu VoC alata kako bismo razumjeli stvarne potrebe korisnika i stvarne potrebe poslovanja.

Uz predavače studenti projektnog menadžmenta su se mogli upoznati i s dijelom Izvršnog odbora Darkom Tušekom, Darkom Mesarom i Igorom Ilešom koji su rado odgovarali na pitanja što radimo i kako se priključiti kroz volontiranje u sve aktivnosti koje PMI Hrvatska organizira. Veselimo se što smo nakon dugo vremena mogli organizirati MjOk uživo te se veselimo i narednim susretima.


Zahvaljujemo se Veleučilištu Baltazar Zaprešić i studiju projektnog menadžmenta što su nas ugostili i nastavljamo uspješnu suradnju i dalje.