PMIDayz predstavlja uspješne projekte iz regije koji su spojili ekologiju, turizam i održive izvore energije, te zahvaljujući jasnoj viziji, strastvenoj upornošću te uspješnim vođenjem, ostvarili i više od očekivanih rezultata. Osim mnoštva inspirirajućih predavanja tijekom prvog konferencijskog dana, svakako ne propustite tijekom drugog konferencijskog dana doživjeti sasvim neobičnu avanturu sudjelovanja u projektnom timu u srcu Baranje, gdje će uspješni voditelji projekata odmjeriti snage u direktnom duelu, primjenjujući sva znanja agilnih metodologija.

Prvi konferencijski dan će se održati

16. svibnja 2014. (petak) od 10:00 – 17:00

u prostorijama BIOS, Osijek, J.J. Strossmayera 341

Uvodnu riječ dati će Marija Bajica, predsjednica PMI Hrvatska, zatim se nastavljaju predavanja. U pauzama između predavanja kušajte ekološke proizvode, uzmite kavu ili iskoristite vrijeme za razmjenu iskustava i druženje. Više vremena za razmjenu iskustava, u gastronomskoj atmosferi, možete pronaći u petak poslijepodne/navečer na drugom dijelu konferencije koji će se održati na Orlovom putu gdje ćemo, nakon razgledavanja prvog eko gospodarstva u Hrvatskoj, čuti nekoliko predavanja o agilnom vođenju projekata, te izvršiti detaljniju “analizu” ekoloških proizvoda.

Ne propustite mogućnost stjecanja 10 PDU bodova za oba konferencijska dana!

Prvi dio konferencije je tradicionalno - besplatan, za ostale konferencijske aktivnosti, cijene su više nego simbolične, tek toliko da pokriju organizacijske troškove!

Prvi konferencijski dan BIOS - Besplatno
Prvi konferencijski dan Orlov Put - 150 kn
Drugi konferencijski dan Pustara Mirkovac - 150 kn
Oba konferencijska dana  250 kn

Prijavite se na PMIDayz Prijave

HVALA SPONZORIMA

 

Prvi konferencijski dan - BIOS - 16. svibnja 2014 (petak)

10:00 Otvorenje konferencije

 • PMI Hrvatska - jučer - danas - sutra
  Marija Bajica, PMP (Oikon), Predsjednica PMI Hrvatska 
 • Iz Istre u Vukovar - Ludost, strast, vizija ili inat?
  Pavao Josić (Konoba Megaron i Pansion Vila Vanda Vukovar) 
 • Zeleni projekti
  Jasmin Sadiković (Zeleni Osijek) 
 • Vinska magija iz "kućice za ptice"
  Zlatko Janečić (Vinarija Janečić) 
 • Izbor projekta godine - regionalni projekti su to zaslužili
  Marko Knezović (Centar za poduzetništvo, Izvršni odbor PMI Osijek)
 • Kvaliteta - što je to?
  Nenad Trajkovski PMP (Perpetuum, podpredsjetnik PMI Hrvatska)
 • Ostvarenje dječačkog sna
  Goran Gusak (Orlov Put Bilje) 
 • Od ideje do uspješne realizacije - izbjegavajući usputne zamke...
  Nenad Bestvina, PMP (Spin), Voditelj PMI Osijek 
 • Završna riječ prvog dijela
  Marija Bajica

Prvi konferencijski dan - Orlov Put - 16.svibnja 2014 (petak)

17:00 Obilazak prvog eko gospodarstva u Hrvatskoj

 • Agilne metode u vođenju projekata - primjena u praksi
  Stanislav Strešnjak, PMP (Siemens CVC, Izvršni odbor PMI Osijek) 
 • Priprema za sudjelovanje u nadmetanju projektnih timova u projektu "Grill Building", koji će se održati na pustari Mirkovac, u Baranji slijedeći dan.
  Marija Bajica i Nenad Bestvina 
 • Konferencijska večera i neformalno druženje na prvom hrvatskom eko gospodarstvu

Drugi konferencijski dan - pustara Mirkovac - 17. svibnja 2014 (subota)

10:00  Nadmetanje voditelja projekata u vođenju projekta Grill Building

Drugi konferencijski dan se održava u opuštajućoj i relaksirajućoj atmosferi baranjske pustare Mirkovac, u blizini dvorca Tikveš i Parka prirode Kopački Rit. Projektni timovi će u sasvim nepoznatom okruženju, uz izvedbu projekta po PMI metodologiji, primijenjujući agilne meode u vođenju projekata, pokušati ostvariti zadane ciljeve projekta, što će najboljima uz slast pobjede donijeti i prigodne nagrade.

Svakako iskoristite konferencijsku subotu za punjenje baterija, opuštanje u dobrom društvu, uživanje u gastronomskim delicijama Slavonije i Baranje, te provjerite kako se PM metodologija može primijeniti i u sasvim jednostavnim i kratkim projektima.

U pauzama iskoristite vrijeme za druženje, razmjenu iskustava, saznajte odgovore na još neka dodatna pitanja ....

U ime organizatora želimo Vam srdačnu dobrodošlicu!

Darija Krstić (Centar za poduzetništvo Osijek)

Nenad Bestvina (PMI Osijek)

Nenad Trajkovski, PMP, RMP, MCTS - MSProject 2010,
profesionalni je trener za upravljanje projektima i MS Project.

Čest je predavač na konferencijama u regiji a posebno je rado viđen gost WinDays konferencije, ali i MS VIZIJA i MS SINERGIJA konferencija. Na WinDays-ima 2008 proglašen najboljim predavačem, a njegovo predavanje najboljim predavanjem..Na istoj konferencijiima 2011 proglašen drugim najboljim predavačem i drugo najbolje predavanje.

Uvršten je u TOP 10 predavača na MS SINERGIJI 2009 i na MS VIZIJI 2009. Najbolje predavanje i predavač na MS VIZIJA 2010 Dijeli prvo mjesto kao najbolji predavač na Kulendayzima 2009 i 2010 i na PMI konferneciji u Zagrebu 2009.

Nenad će objasniti što je kvaliteta isporuke projekta, i koliko ona košta. Odgovorit će na pitanje, koliko je kvalitetna projektna isporuka uspješnog projekta, i kakvu kvalitetu očekuje investitor.

Bajica Marija, MSTC, PMP Bsc in mathematics, Head of Business services at Oikon – Institute of Applied Ecology;

Marija has over 30 years experience as IT manager, management consultant and project manager and instructor. She successfully coordinated and participated on number of international projects and is activlely involved in forvarding project management profession as practicioner, tuitor and PMI Croatian Chapter member of the Board.

Currently, she is responsible for implementing project management principles in Oikon consulting practice and mentoring of Oikon’s project managers. As the Board Advisor she is responsible for the Oikon's ISO 9001, 14001 and BS18001 certified Integrated Management System and provides QA on Oikon’s international engagements. As IT expert and roject manager she lead and/or participated on a number of complex national and international projects specialising in application of geoinformatics solutions in environment and nature protection. Before joining Oikon in 2002, she was Business development manager, Professional services manager and the principal for ERP in IBM Croatia Global Services consulting practice following a number of years spent in NSW, Australia as the IT Security Manager.

Pavao Josić

Rođen u Vukovaru. Karate koji ga je u mladosti potpuno okupirao, do danas mu daje snagu, hrabrost i inat za borbu u poslovnom svijetu. Nakon što je u Vukovaru za rata ostavio iza sebe uhodan caffe bar, počinje od nule u Istri. Već nakon 5 godina iza njega su uhodani restorani u Pazinu, Poreču, Puli, Medulinu, Novigradu..

Nakon izleta u Stuttgart, gdje 2004 pokreće caffe bar, ostavlja sve što je u Istri napravljeno, vraća se u Vukovar, gdje 2007, otvara konobu, koja se nešto kasnije proširuje u Pansion. Pansion Vila Vanda je 2013 nagrađen EU nagradom za inovativnost u zelenoj gradnji.

Goran Gusak, vlasnik eko gospodarstvo „Orlov put“

Osvojio je titulu najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednog proizvođača. Ta je nagrada osvojena u konkurenciji 63 hrvatska poljoprivrednika, na natječaju koji su organizirali Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i dr. Franz Fischler, posebni savjetnik Vlade RH za pregovore s Europskom unijom. Trebalo je dosta hrabrosti i vremena da osvoji takvu prestižnu nagradu. U 2000. godini, ovaj mladi poljoprivrednik napravio je hrabru odluku o prodaji četverosobnog stana u Osijeku i kupio sedam hektara livade . Smatrao je da to savršenim potezom za njegove planove, jer livada se nalazi na rubu „Kopačkog rita“, a tlo nije kemijski tretirano od 1988 godine, što igra veliku ulogu u ekološkoj poljoprivredi. Zatim je izgradio ekološki kuću na livadi i počeo proizvodnju, te time je započelo ostvarivanje njegvog sna. ''Osnovao sam eko farmu u 2000 i dodjeljen eko certifikat broj sedam prilikom registracije farme dokazuje moju pionirsku ulogu u ekološkoj proizvodnji. Danas živim na toj livadi sa svojom obitelji - sa suprugom Irenom i našom djecom Markom i Anom. U blizini kuće, na sedam hektara zemljišta , imamo posađene jabuke, kruške, kupine, jagode i razno povrće. Štoviše, mi obrađujemo devet hektara zemljišta koje nije tretirano od strane bilo kakovog sredstva, već godinama ''.

Jasmin Sadiković

Voditelj je Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek koja je bila pionir i sudjelovala na mnogim zelenim projektima u regiji. „Održivi turizami i edukacija za okoliš u Parku prirode Kopački rit“, „Razvoj prekograničnog turizma u srednjem Podunavlju“, „Živi Dunav“, „Biciklistička ruta Pečuh – Osijek – Antunovac“, „Dvije rijeke i jedna planina“, „Panonski put kulture“ – da navedemo samo neke. Sudjelovao kao predstavnik Hrvatske delegacije na „Svjetskom samitu o održivom razvoju“, Johannesburg, te je na dvotjednom sudjelovanju na Osmom zasjedanju Komisije Ujedinjenih Naroda za održivi razvoj (New York, USA), izabran za predstavnika Radne grupe za održivu poljoprivredu i održivi razvoj za Istočnu Europu. Predavač je na edukaciji za Izradu i vođenje EU projekata na Pučkom otvorenom učilištu Osijek. Bavi se planinarenjem (uspon na Mt.Blanc i Kilimanjaro) i fotografijom.

Nenad Bestvina, PMP, suosnivač tvrtke Spin Informatica

Više od 25 godina sudjeluje u projektima razvoja i implementacije informacijskih sustava, u raznim ulogama.

Kao voditelj projekata implementacije ERP sustava u poslovnim sustavima raznih profila, uz ostvarenje postavljenih poslovnih ciljeva, nastoji dugoročno doprinositi njihovim poslovnim uspjesima. Certificirani Project Manager Professional (PMP).

Redovni je predavač na PMI Forumu i Kulendayz konferenciji. Voditelj je PMI ogranka Osijek, i član izvršnog odbora PMI Hrvatska.

Stanislav Strešnjak, PMP, mr.sc. računarstva.

Od 2000. godine radi u tvrtci Siemens na poslovima razvoja i testiranja programske podrške iz područja telekomunikacija. Predavač je i na Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku iz predmeta Objektno orijentirano programiranje. Zadnjih nekoliko godina uglavnom radi kao voditelj međunarodnih projekata iz područja telekomunikacija. Certificirani je Project Manager Professional (PMP). U slobodno vrijeme voli pogledati film, snimiti pokoju fotku, voziti bicikl, otići na (rock) koncert, popiti radler sa prijateljima - nakon nekog roštilja ili kotlića, koje zna i sam pripremiti.

Redovni je predavač na Kulendayz konferenciji. Član izvršnog odbora PMI Osijek.