PM tools presentations

Ne propustite na Forumu upoznati alate za upravljanje projektima, portfeljem i programom koji podržavaju sve elemente upravljanja (planiranje, monitoring, prioritizacija, analiza, rizici, resursi i dr. elementi).

Na konferenciji će se predstaviti funkcionalnosti alata te način primjene u poslovima upravljanja projektima. Alate nam predstavljaju tvrtke sa svojim konkretnim primjerima implementacije u praksi.

Naziv izlaganja

Planview – najmoćnije svjetsko rješenje za upravljanje resursima i projektima

Izumiru li dinosauri? Analiza trendova na tržištu EPPM alata

CA PPM – pomoć u planiranju portfelja

Project Tracer - Kompas u šumi otvorenih projekata

Tvrtka*

Altima d.o.o.

Primakon d.o.o. Pučko otvoreno učilište Algebra

Sedam IT d.o.o.

Spin d.o.o.

Predavači

Antonio Prišćan

Igor Gregurec

Luka Novosel, PMP

Marko Šimac, PMP

Sanja Šteković Savić, PMP

Mateja Tuščić

Ivan Matejašić, PMP

Marijana Schönberger

Naziv dvorane

Lopud

Mljet

Brač

Lastovo

*abecednim redom

Izlaganja sva 4 rješenja održavaju se na 14.11.2017. na konferenciji u isto vrijeme. Izaberite jedno od izlaganja, a ako želite saznati više informacija i o ostalim alatima, predavači će biti na raspolaganju za razgovor i razmjenu kontakata nakon izlaganja.

Vrijeme i trajanje izlaganja bit će objavljeni na samoj konferenciji.


Planview – najmoćnije svjetsko rješenje za upravljanje resursima i projektima, Altima d.o.o.

Saznajte kako se upravljanjem radom i resursima može ostvarivati korporativna strategija. Kako u svemu tome pomaže Planview, koje koristi ostvaruje, koja je pozicija tog rješenja na svjetskom tržištu prema ocjeni vodećih analitičkih kuća Gartner i Forrester?

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • Poslušajte zadovoljne korisnike koji će pokazati primjer uspješne primjene Planview Enterprise alata.

Izumiru li dinosauri? Analiza trendova na tržištu EPPM alata, Primakon d.o.o. Pučko otvoreno učilište Algebra

Cilj izlaganja je analizirati poziciju dugogodišnjih tržišnih lidera Microsoft Projecta i Oracle Primavere u odnosu na konkurenciju na lokalnom i globalnom tržištu. S obzirom na dugogodišnje iskustvo implementacije rješenja, predavači su u mogućnosti napraviti presjek aktualnih potreba tržišta, dati prijedloge i procijeniti trendove razvoja tržišta EPPM alata. Tijekom predavanja proći će se kroz nekoliko studija slučaja te će se podijeliti najbolje naučene prakse.

Primjerprimjene:

 • implementacija EPPM sustava u veliku javnu tvrtku
 • primjer implementacije u jednom od najvećih svjetskih mega projekta (Barcelona)
 • proof of concept EPPM alata u strateškoj industriji. (Norveška)

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • status etabliranih alata u današnjem okruženju
 • iskustva predavača u radu s alatima na realnim projektima
 • najbolje prakse u implementacijama alata za upravljanje projektima
 • najčešće pogreške u implementacijama

CA PPM – pomoć u planiranju portfelja, Sedam IT d.o.o.

Predavanje je namijenjeno početnicima u upravljanju projektima, ali i naprednim korisnicima projektne metodologije koji žele proširiti svoja znanja. Svim članovima projektnog tima zajednički je cilj ostvariti uspješne projekte, a u tome važnu ulogu imaju voditelji projekata koji svojim znanjem, iskustvom i utjecajem kroz najbolje prakse određuju opseg i troškove projekta.

Projekti vrlo rijetko dolaze sami, već su najčešće u skupini većeg broja međusobno povezanih projekta pa se njihovo praćenje proširuje na portfelj i na sve rizike koji proizlaze iz veza među tim projektima. Praćenje portfelja postaje zahtjevnije i neophodno je koristiti alat koji pomaže i olakšava provođenje PMI procesa te ubrzava donošenje ključnih odluka.

Koristeći funkcionalnosti CA PPM alata želimo pokazati kako brže i jednostavnijedonositi odluke, koje ideje odobriti te kada realizirati nove i postojeće projekte, uzimajući u obzir standardne financijske pokazatelje.

Primjerprimjene:

 • primjer planiranja portfelja projekata.

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • Upravljanje portfeljem uzimajući u obzir standardne pokazatelje
 • Planiranje pomoću što-ako analize
 • Raspoznavanje kritičnih rola
 • Optimizacija resursa u svrhu uspješne realizacije projekata
 • Jedinstven uvid u donošenju odluka pomoću alata

Project Tracer - Kompas u šumi otvorenih projekata, Spin d.o.o.

Project Tracer je softverski alat za organizaciju i praćenje svih projekata u jednoj organizaciji. Iako je integriran s Microsoft Project, naglasak premješta s planiranja na praćenje projekta i rezultata.

Kroz predavanje bit ćete upoznati s najatraktivnijim osobinama i procesima koje Project Tracer podržava. Glavni procesi bit će demonstrirani uživo, a svoja iskustva u implementaciji i korištenju Project Tracera iznijet će i višegodišnji korisnik.

Primjerprimjene:

 • Praćenje projekata uz Project Tracer u ATO ENGINEERING Ltd.Tvrtka Ato Engineering Ltd. od svog osnutka pruža kvalitetne i zahtjevne usluge razvoja i implementacije tehničko-tehnoloških sustava, kao i sustava nadzora i upravljanja u industrijskim, tehnološkim i energetskim postrojenjima s poslovanjem usmjerenim prema osiguranju zadovoljstva svih zainteresiranih strana. Svaki novi posao je projekt po osnovnoj definiciji i vodi se uz metodološke preporuke PMI-a. Implementacijom Jupiter Softwarea, i posebno modulom Project Tracera, tvrtka ATO je konačno posložila sve potrebne parametre kojima mogu pratiti i po potrebi utjecati te na kraju ocijeniti uspješnost svakog pojedinog ugovora.

Što će sudionici dobiti kroz predavanje:

 • Predavanje će biti izvrstan pregled problema s kojim se suočavaju voditelji projektnih ureda pri upravljanju više projekata i vođenju više projektnih timova u projektnoj i/ili matričnoj organizaciji. Vidjet će rješenja za kojima žude svi voditelji koji žele staviti pod kontrolu troškove, realizaciju, učinke, dokumentaciju i promjene na projektu.

 

Planview – najmoćnije svjetsko rješenje za upravljanje resursima i projektima, Altima d.o.o.

Altima d.o.o. kao dio Verso Altima grupe, poslovni je integrator regionalno priznat u mrežnom poslovanju, IoT i digitalnoj transformaciji. S naglaskom na dizajn, razvoj, implementaciju, održavanje i upravljanje naprednim ICT rješenjima, Grupa podržava novu poslovnu paradigmu korisnika. Sa sjedištem u Hrvatskoj i prisutna u pet drugih zemalja, Grupa zapošljava više od 150 međunarodno priznatih stručnjaka s više od 140 korisnika u 40 zemalja, kontinuirano povećavajući svoje sposobnosti i zemljopisni trag.

Predavači:

 • Antonio Prišćan
 • Igor Gregurec

Izumiru li dinosauri? Analiza trendova na tržištu EPPM alata, Primakon d.o.o. Pučko otvoreno učilište Algebra

Primakon nudi i provodi sveobuhvatnu pomoć tvrtkama i pojedincima u implementaciji i razvoju praktičnih rješenja za upravljanje projektima od strateške do operativne razine u cilju povećanja njihove konkurentnosti. Primakon je Oracle Primavere Specialized Partner te Microsoft Project Specialized Partner.

Algebra je vodeće hrvatsko i regionalno digitalno učilište, s više od 35 vrhunski opremljenih učionica širom Hrvatske. Poslovanje temelji na kontinuiranom ulaganju u nastavne programe, predavački kadar i njihovo stručno usavršavanje te ukupno poboljšanje kvalitete usluge.

Predavači su certificirani PMP voditelji projekata zaposleni u Primakonu s višegodišnjim iskustvom, predavači na Project Management Akademiji u Algebri te posjeduju certifikate za implementaciju Oracle Primavere i Microsoft Projecta:

Predavači:

 • Luka Novosel, PMP
 • Marko Šimac, PMP

CA PPM – pomoć u planiranju portfelja, Sedam IT d.o.o.

Sedam IT, istaknuta tvrtka među vodećim hrvatskim isporučiteljima informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga, posluje od 2003. godine. Primjenom ekspertnog znanja u optimizaciji poslovnih procesa, podršci u odlučivanju i upravljanju omogućuje korisnicima brzo i uspješno ostvarenje poslovnih ciljeva.

Predavači:

 • Sanja Šteković Savić, Profesorica matematike i informatike sa PMP certifikatom koja je usmjerila karijeru u projektni menadžment. Višegodišnje iskustvo u vođenju projekata, projektnog ureda i edukaciji članova projektnih timova.
 • Mateja Tuščić, Magistar inženjer informacijske i komunikacijske tehnologije, certificirani poslovni analitičar za CA PPM aplikaciju. Iskustvo u implementaciji CA PPM aplikacije u Hrvatskoj Pošti i Erste Banci.

Project Tracer - Kompas u šumi otvorenih projekata, Spin d.o.o.

Tvrtka Spin je vodeća hrvatska tvrtka u razvoju i implementaciji EAS (Enteprise Application Suit) rješenja. Jupiter Software rezultat je skoro 30 godina razvoja i istraživanja i danas je implementiran u više od 300 srednjih i velikih sustava. Osim BI, ERP, CRM, HRM i MRP rješenja, Jupiter Software donosi i specifična rješenja u kemijskoj i prehrambenoj industriji, poljoprivredi, trgovini i uslugama. Upravljanje projektima i prilikama sastavni je dio specifičnih Jupiter Software rješenja.

Predavači:

 • Ivan Matejašić, PMP suosnivač tvrtke Spin, sa više od 40 godina iskustva u razvoju i implementaciji informacijskih rješenja. Jedan je od prvih 100 PMI PMP u Hrvatskoj i počasni je član PMI udruge u Hrvatskoj. Uspješno vodi tvrtku Spin od 1990. godine za što je nagrađen titulom CROMA Manager godine 2012.
 • Marijana Schönberger je jedna od najuspješnijih voditeljica projekata u tvrtki Spin. Na razvoju i implementaciji Project Tracera radi od 2011. godine i od tada je u njega ugradila niz sjajnih rješenja za svakodnevne probleme koji tište voditelje projekata. Osim Project Tracera njena ljubav su i BI i DMS sustavi koje uspješno kombinira s Project Tracer-om.