Iza nas je još jedan Forum, po svemu drukčiji od svih prethodnih!

Unatoč izazovima koje je donijela epidemija, organizirali smo trodnevnu konferenciju voditelja projekata sa svim redovnim sadržajima na koje su svi sudionici navikli sve ove godine.

Ovogodišnji Forum išao je s krilaticom "Projekti mijenjaju svijet".  Nalazimo se u godini koja je po mnogo čemu promijenila naše živote, neke promjene će se vremenom zaboraviti, ali vjerojatno će se neke trajno upisati u naše redovne radne i životne procedure, svijet više neće biti isti kakav je bio. Upravo vođeni ovom idejom, pokušali smo dovesti ljude koji imaju viziju svijeta kakav će izgledati za 5, 10 ili više godina, gledane sa različitih stajališta.

Više o tome kako već sada možemo izmjeriti vlastitu biološku starost, ali i kako se možemo biološki pomladiti govorio nam je dr. Gordan Lauc, profesor Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te počasni profesor Sveučilišta u Edinburgu i Kings College London, osnivač tvrtke Genos, koja je u ovom području svjetski lider. Htjeli mi to priznati ili ne, ali, svi smo oduvijek maštali o mogućnosti produženja kvalitetnog života.

 

Znamo svi da se u današnjem svijetu tehnologija najbrže mijenja. Zbog toga stalno živimo na rubu, i već sada redovno koristimo tehnologiju koja je prije samo nekoliko godina bila prikazana kao tehnologija budućnosti, u raznim filmovima. Ratko Mutavdžić, regionalni tehnički direktor u Microsoftu, na trenutak nas je vratio u budućnost i pokazao kuda idemo, i kako će svijet izgledati u vrijeme u kojem ćemo imati bežični prijenos energije, kvantna računala, fuzijske nuklearke, u kojem će roboti odlučivati umjesto čovjeka.

Kako na sve prethodno gleda ekonomija, što nas očekuje u bliskoj budućnosti, a kakve su dugoročne prognoze,  predočio nam je dr. Vuk Vuković izvršni direktor tvrtke Oraclum Intelligence Systems. Epidemiološke krivulje koje svakodnevno gledamo, imaju svoju zrcalnu sliku u ekonomskim kretanjima. Kao što epidemiolozi raznim mjerama pokušavaju zaustaviti eksponencijalne trendove, tako bi i ekonomisti trebali dodatnim mjerama zaustaviti negativne trendove. Više smo saznali o tome da li to čine, i da li to čine dobro. Da li će epidemija izazvati novu svjetsku krizu, da li će Hrvatska i dalje biti predzadnja po svim ekonomskim pokazateljima, koliki utjecaj na naš život će imati promjena u Bijeloj kući, što bi hrvatska vlada trebala napraviti danas, a što za godinu ili dvije, što nam donosi uvođenje eura, sve su to bile teme ovog izvrsnog predavanja.

Svakodnevno smo bombardirani sa zadacima, informacijama, statusima, iz sve više izvora - telefon, mail, whatsup, facebook, trello, nekada još uvijek imamo i sastanke "u živo" :)). Sve to, donosi stres o kojem je pričao Matej.  Nenad Trajkovski je kroz svoje predavanje dao set vrlo primjenjivih savjeta, kako uz dobru organizaciju vremena, i uvođenje pravih prioriteta  ublažiti posljedice navedenog problema, i kako se snaći u šumi raznih zadataka koji svakodnevno vrebaju iza svakog novog drveta.

 

Danas smo svjedoci i epidemije psihičkih poremećaja koji su djelomično izazvani pandemijom, ali su u biti većim dijelom uzrokovana modernim načinom života, i stresu koji donose svakodnevne, sve već radne obaveze, svijetu koji se konstantno mijenja. Nove tehnologije nas stalno tjeraju naprijed, moramo raditi brže, više, i bolje od drugih. O demonima stresa i psihotičnosti govorili su Matej Sakoman i Fran Mikuličić. Pokušali su nas naučiti kako da prepoznamo loša stanja, i kako da ih nadvladamo.

Kako bi se malo vratili u prošlost, iz daleke Kine nam se javio Siniša Krajnović, koji je zajedno sa kolegama u našem studiju - Željkom Car, Ratkom Mutavdžićem i Ljiljanom Čondrić prije 16 godina osnovao našu udrugu PMI Hrvatska, a prije 15 smo dobili i međunarodno priznanje čime smo postali punopravni članovi PMI organizacije.

 

Javio nam se i Regionalni Managing Director for Europe PMI - Ashwini Bakshi i kroz izvanredno predavanje Powering the Project Economy and the Future of Work prezentirao svoju viziju transformacije rada i vođenja projekata u budućnosti, što ćemo sve morati promijeniti te kako ćemo uskladiti potrebne sposobnosti (technical, lead and power skills).

Konferenciji su se pridružili i Regionalni mentor Catalin Teodor Dogaru i Shadow mentor - Stanislav Strešnjak, koji su nam prezentirali što je novo u regiji, i koje nas promjene očekuju uskoro.

Na samom početku ovogodišnjeg Foruma, Vesna Hitrec, predsjednica PMI Hrvatska, prezentirala je aktivnosti naše udruge u zadnjih godinu dana, i najavila što nas sve očekuje u slijedećoj godini.

Već tradicionalno, na Forumu se dodjeljuju priznanja voditeljima projekata PMI Projekt godine 2019. Ove godine smo uveli i novu kategoriju - priznanja mladim voditeljima projekata.

Priznanje Projekt godine za 2019. godinu: „Pristupačno web-sjedište za osobe sa invaliditetom“, nositelju projekta Fakultet elektrotehnike i računarstva – Sveučilište u Zagrebu i voditeljici projekta Prof. dr. sc. Željki Car.

Posebne povelje za izvrsnost u upravljanju projektima:

Povelja za izvrsnost i poticanje korporativnog poduzetništva - Projekt „Unified communications", Martina Raguž - Atlantic grupa d.d.

Povelja za izvrsnost i međunarodnu prepoznatljivost projekta - Projekt „Media Platform Implementation - Spotify“, Tomislav Vlah - CloudSense d.o.o.

Povelja za izvrsnost u razvoju i digitalnoj transformaciji - Projekt „24sata Reinvent“, Marija Paić - Styria Digital Development d.o.o.

Povelja za izvrsnost i značajan doprinos u digitalizaciji državnih poduzeća i modernizaciji poslovanja -Projekt „SAP4Roads“, Cvjetana Lukinac - Hrvatske ceste d.o.o.

  

Priznanje za mladog voditelja projekta:

Antonija Mušćet – Ericsson Nikola Tesla

Vanja Rodić – Verso Altima Grupa

 

I za kraj, veliko hvala partnerima ovogodišnjeg Foruma!

Ericson Nikola Tesla je naš dugogodišnji Partner! Ove godine, kao partner nam se pridružio i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu!

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji na bilo koji način, hvala predavačima i iznad svega, hvala publici koja nam je ostala vjerna iako na ovoj konferenciji nismo mogli ponuditi sve ono zbog čega je Forum po mnogo čemu ipak malo drukčija konferencija od ostalih!

Nadam se da se sljedeće godine vidimo u živo!

Za PMI Forum

Nenad Bestvina i Stanislav Strešnjak

direktori konferencije

 

 

Used pics for Forum 2020 logo:
http://www.freepik.com
Designed by Freepik
Designed by vectorpocket / Freepik
Designed by Harryarts / Freepik
https://www.vecteezy.com/free-vector/train
Train Vectors by Vecteezy
https://www.vecteezy.com/free-vector/apollo
Apollo Vectors by Vecteezy 

Iza nas je još jedan Forum, po svemu drukčiji od svih prethodnih!

Unatoč izazovima koje je donijela epidemija, organizirali smo trodnevnu konferenciju voditelja projekata sa svim redovnim sadržajima na koje su svi sudionici navikli sve ove godine.

Ovogodišnji Forum išao je s krilaticom "Projekti mijenjaju svijet".  Nalazimo se u godini koja je po mnogo čemu promijenila naše živote, neke promjene će se vremenom zaboraviti, ali vjerojatno će se neke trajno upisati u naše redovne radne i životne procedure, svijet više neće biti isti kakav je bio. Upravo vođeni ovom idejom, pokušali smo dovesti ljude koji imaju viziju svijeta kakav će izgledati za 5, 10 ili više godina, gledane sa različitih stajališta.

Više o tome kako već sada možemo izmjeriti vlastitu biološku starost, ali i kako se možemo biološki pomladiti govorio nam je dr. Gordan Lauc, profesor Farmaceutsko-biokemijskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te počasni profesor Sveučilišta u Edinburgu i Kings College London, osnivač tvrtke Genos, koja je u ovom području svjetski lider. Htjeli mi to priznati ili ne, ali, svi smo oduvijek maštali o mogućnosti produženja kvalitetnog života.

 

Znamo svi da se u današnjem svijetu tehnologija najbrže mijenja. Zbog toga stalno živimo na rubu, i već sada redovno koristimo tehnologiju koja je prije samo nekoliko godina bila prikazana kao tehnologija budućnosti, u raznim filmovima. Ratko Mutavdžić, regionalni tehnički direktor u Microsoftu, na trenutak nas je vratio u budućnost i pokazao kuda idemo, i kako će svijet izgledati u vrijeme u kojem ćemo imati bežični prijenos energije, kvantna računala, fuzijske nuklearke, u kojem će roboti odlučivati umjesto čovjeka.

Kako na sve prethodno gleda ekonomija, što nas očekuje u bliskoj budućnosti, a kakve su dugoročne prognoze,  predočio nam je dr. Vuk Vuković izvršni direktor tvrtke Oraclum Intelligence Systems. Epidemiološke krivulje koje svakodnevno gledamo, imaju svoju zrcalnu sliku u ekonomskim kretanjima. Kao što epidemiolozi raznim mjerama pokušavaju zaustaviti eksponencijalne trendove, tako bi i ekonomisti trebali dodatnim mjerama zaustaviti negativne trendove. Više smo saznali o tome da li to čine, i da li to čine dobro. Da li će epidemija izazvati novu svjetsku krizu, da li će Hrvatska i dalje biti predzadnja po svim ekonomskim pokazateljima, koliki utjecaj na naš život će imati promjena u Bijeloj kući, što bi hrvatska vlada trebala napraviti danas, a što za godinu ili dvije, što nam donosi uvođenje eura, sve su to bile teme ovog izvrsnog predavanja.

Svakodnevno smo bombardirani sa zadacima, informacijama, statusima, iz sve više izvora - telefon, mail, whatsup, facebook, trello, nekada još uvijek imamo i sastanke "u živo" :)). Sve to, donosi stres o kojem je pričao Matej.  Nenad Trajkovski je kroz svoje predavanje dao set vrlo primjenjivih savjeta, kako uz dobru organizaciju vremena, i uvođenje pravih prioriteta  ublažiti posljedice navedenog problema, i kako se snaći u šumi raznih zadataka koji svakodnevno vrebaju iza svakog novog drveta.

 

Danas smo svjedoci i epidemije psihičkih poremećaja koji su djelomično izazvani pandemijom, ali su u biti većim dijelom uzrokovana modernim načinom života, i stresu koji donose svakodnevne, sve već radne obaveze, svijetu koji se konstantno mijenja. Nove tehnologije nas stalno tjeraju naprijed, moramo raditi brže, više, i bolje od drugih. O demonima stresa i psihotičnosti govorili su Matej Sakoman i Fran Mikuličić. Pokušali su nas naučiti kako da prepoznamo loša stanja, i kako da ih nadvladamo.

Kako bi se malo vratili u prošlost, iz daleke Kine nam se javio Siniša Krajnović, koji je zajedno sa kolegama u našem studiju - Željkom Car, Ratkom Mutavdžićem i Ljiljanom Čondrić prije 16 godina osnovao našu udrugu PMI Hrvatska, a prije 15 smo dobili i međunarodno priznanje čime smo postali punopravni članovi PMI organizacije.

 

Javio nam se i Regionalni Managing Director for Europe PMI - Ashwini Bakshi i kroz izvanredno predavanje Powering the Project Economy and the Future of Work prezentirao svoju viziju transformacije rada i vođenja projekata u budućnosti, što ćemo sve morati promijeniti te kako ćemo uskladiti potrebne sposobnosti (technical, lead and power skills).

Konferenciji su se pridružili i Regionalni mentor Catalin Teodor Dogaru i Shadow mentor - Stanislav Strešnjak, koji su nam prezentirali što je novo u regiji, i koje nas promjene očekuju uskoro.

Na samom početku ovogodišnjeg Foruma, Vesna Hitrec, predsjednica PMI Hrvatska, prezentirala je aktivnosti naše udruge u zadnjih godinu dana, i najavila što nas sve očekuje u slijedećoj godini.

Već tradicionalno, na Forumu se dodjeljuju priznanja voditeljima projekata PMI Projekt godine 2019. Ove godine smo uveli i novu kategoriju - priznanja mladim voditeljima projekata.

Priznanje Projekt godine za 2019. godinu: „Pristupačno web-sjedište za osobe sa invaliditetom“, nositelju projekta Fakultet elektrotehnike i računarstva – Sveučilište u Zagrebu i voditeljici projekta Prof. dr. sc. Željki Car.

Posebne povelje za izvrsnost u upravljanju projektima:

Povelja za izvrsnost i poticanje korporativnog poduzetništva - Projekt „Unified communications", Martina Raguž - Atlantic grupa d.d.

Povelja za izvrsnost i međunarodnu prepoznatljivost projekta - Projekt „Media Platform Implementation - Spotify“, Tomislav Vlah - CloudSense d.o.o.

Povelja za izvrsnost u razvoju i digitalnoj transformaciji - Projekt „24sata Reinvent“, Marija Paić - Styria Digital Development d.o.o.

Povelja za izvrsnost i značajan doprinos u digitalizaciji državnih poduzeća i modernizaciji poslovanja -Projekt „SAP4Roads“, Cvjetana Lukinac - Hrvatske ceste d.o.o.

  

Priznanje za mladog voditelja projekta:

Antonija Mušćet – Ericsson Nikola Tesla

Vanja Rodić – Verso Altima Grupa

 

I za kraj, veliko hvala partnerima ovogodišnjeg Foruma!

Ericson Nikola Tesla je naš dugogodišnji Partner! Ove godine, kao partner nam se pridružio i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu!

Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji na bilo koji način, hvala predavačima i iznad svega, hvala publici koja nam je ostala vjerna iako na ovoj konferenciji nismo mogli ponuditi sve ono zbog čega je Forum po mnogo čemu ipak malo drukčija konferencija od ostalih!

Nadam se da se sljedeće godine vidimo u živo!

Za PMI Forum

Nenad Bestvina i Stanislav Strešnjak

direktori konferencije

 

 

Used pics for Forum 2020 logo:
http://www.freepik.com
Designed by Freepik
Designed by vectorpocket / Freepik
Designed by Harryarts / Freepik
https://www.vecteezy.com/free-vector/train
Train Vectors by Vecteezy
https://www.vecteezy.com/free-vector/apollo
Apollo Vectors by Vecteezy