Nenad Trajkovski: Agilni projekti, to je već stara stvar, sada trebamo Agilne Project Managere!

Project Manager ste, i imate jako puno posla? Mailovi dolaze, a morate ići na nekoliko sastanaka, no teleefoni zvone, a problem se gomilaju! Zvuči Vam poznato? Kako si (barem djelomično), pokušati organizirati radni dan i odrediti prioritete, a da ne poludite i ne osjećate se lose jer niste sve stigli, tema je ovog predavanja!

Fran Mikuličić  i  Matej Sakoman: Bojišnica uma - neman neuroticizma i njeni bjesovi

Radna mjesta gusto su naseljena. Čudovišta, monstrumi i nakaze obitavaju tamo. Napadaju nas stalno. Nekad su u nama, nekad u kolegama. Nekad situacijska, nekad sistemska. Danas govorimo o neuroticizmu kroz različite psihološke modele, uzrocima i posljedicama i mogućnostima osnaživanja.

Gordan LaucGenos – od startupa do globalnog lidera u 10 godina

Glikomika je jedno razmjerno novo i malo područje znanosti, no pred nekoliko godina Američka nacionalna akademija proglasila ju je jednim od prioriteta za istraživanja u budućnosti. Osam od deset najprodavanijih lijekova u Europi su glikoproteini, pa je glikomika ušla i u fokus istraživanja farmaceutske industrije. Nacionalni institut za zdravlje SAD-a ulaže stotine milijuna dolara u razvoj metoda za analitiku glikana, no vodeći visokoprotočni laboratorij u tom području ne nalazi se u Americi, već u Zagrebu. U ovoj prezentaciji ćete imati prilike iz prve ruke čuti kako je Genos od startupa u 10 godina izrastao u globalnog lidera u visokoprotočnoj glikomici koji svoje usluge prodaje istraživačima na Harvardu, Yale-u, Oxfordu i Cambridge-u.

Ratko MutavdžićPriča sa tehnološke strane: koliko smo daleko od budućnosti?

Koliko smo uistinu daleko do budućnosti koja nam je prikazana kroz knjige i filmove? Zašto naša svakodnevica ne izgleda onako kako smo očekivali? Gdje smo s tehnološkim razvojem danas I što možemo očekivati sutra? Predavanje će prikazati trendove u razvoju tehnologije, sve bržim I moćnijim računalima, kvantno računarstvo, pomalo umjetne inteligencije i ponešto napretka u ostvarivanju dugovječnosti ljudske vrste.

Vuk Vuković: Svijet nakon COVID-a. 

Globalna pandemija COVID-19 ostavila je možda i trajne posljedice na ključne ekonomske trendove. Promjena radnog okruženja i radnih navika, promjena ponašanja potrošača, rast fragilnosti sustava, brza implementacija novih tehnologija u poslovne sustave su trendovi kojima se moramo prilagoditi u idućih 12 do 18 mjeseci. Kako da to počnemo raditi već sada saznati ćemo na predavanju. 

Ashwini Bakshi: Powering the Project Economy and the Future of Work

We will welcome Ashwini Bakshi, Regional Managing Director for Europe - PMI. Ashwini will highlight the long-term trends – accelerating in the wake of COVID-19 – that are profoundly transforming the future of work itself, from evolving demographics around the globe to revolutions in how we use technology and energy. These paradigm shifts are placing marked pressure on organizations and governments to ensure their relevance and operate with dramatically more agile – or even “gymnastic” - approaches. As a result, professionals around the world also need to upgrade their own capabilities and develop the right mix of technical and “power skills” to effectively lead teams and turn ideas into reality.

Please join us as Ashwini shares engaging stories and actionable lessons on how organizations and individuals alike can prepare to succeed in The Project Economy.