Mjesečna okupljanja članova PMI Croatia imaju cilj razmijeniti iskustva i povećati druženje članova Udruge. Organiziraju se jednom mjesečno na različitim lokacijama.
Domaćini okupljanja su često tvrtke naših članova, fakulteti, škole, ali ponekad  i neobična mjesta kao Muzej automobila Ferdinand Budicki i slatkovodni akvarij Aquatika u Karlovcu.

 

Okupljanja obično počinju u 18:00h i sadrže nekoliko predavanja u ukupnom trajanju oko 90 minuta. Uvodno predavanje je upoznavanje s domaćinom i načinom vođenja projekata u njegovoj organizaciji, a nakon toga slijede dva do tri predavanja o različitim područjima iz upravljanja projektima, "mekim" vještinama za voditelje projekata, prezentaciji uspješnih projekata te ostalim, članovima zanimljivim, temama.

 

Nakon završetka dijela s predavanjem organizira se i domjenak koji omogućuje razmjenu iskustava i networking među kolegama. Često se dogodi da predavanja otvore nova pitanja i razvije se rasprava, tako da druženje potraje duže od samih predavanja.

 

Predavači mogu biti članovi PMI Hrvatska, ali i simpatizeri i ostali gosti koji žele prenijeti znanje našoj zajednici.
Ponekad, tijekom posjeta Zagrebu, organiziraju se i predavanja gostiju iz inozemstva. Tako smo imali priliku slušati, između ostalih, prezentacije Petera Taylora, Ricka Grahama, Barta Berninka, Alfonsa Bucera i  poznatog autora knjiga o upravljanju projektima Harolda Kerznera

 

Na okupljanjima Izvršni Odbor Udruge informira članove o provedenim i planiranim aktivnostima u tekućoj godini, te se održava godišnja skupština članova kao i izbori za predsjednika, tajnika i članove Izvršnog odbora (izbori su svake 3 godine).

 

Svako okupljanje donosi  PDU bodove za certificirane članove.
Za sudjelovanja na okupljanju dobije se 1,5 PDU bodova, a za one koji održe predavanje 5 PDU bodova.

 

Okupljanja su besplatna za članove Udruge i sve ostale koje zanima upravljanje projektima.

 

Mjesečna okupljanja omogućuju razmjenu iskustava među kolegama u ugodnoj atmosferi, a različite lokacije i upoznavanje domaćina je prilika da se bolje upoznaju domaće tvrtke i okruženje koje je najčešće nedostupno široj javnosti. 

 

Prezentacije s mjesečnih skupova možete pronaću u sekciji PMI Wiki - Mjesečni skupovi.