PM Relax Retreat ima za cilj okupljanje aktivnih članova Udruge na druženju u prirodi koje je obogaćeno vrijednim sadržajima iz područja osobnog rasta. Vrijednost druženja je u važnosti opuštanja i pronalaženja vremena za sebe i svoje fizičko i duhovno zdravlje. Dosadašnje lokacije su bile Vuglec Breg, Brijuni, Lovran i Mali Lošinj.

Ideja za ovaj event nastala je prije nešto više od 3 godine u jednom razgovoru u PMI Udruzi u kojem smo mi volonteri PMI Udruge konstatirali kako voditelji projekata često organiziraju svakojake evente za druge; ne bi li se drugi opustili, osjećali ugodno, ne bismo li motivirali druge kako bi se brže i lakše dostigao neki zajedničku cilj…. A kada ćemo se mi tako imati priliku opustiti i naći vrijeme za sebe? Odluka je brzo “pala” – idemo pokrenuti novi PMI event koji će služiti nama – voditeljima projekata. Prvo se razmišljalo o raznoraznim anti-stres varijantama druženja, koje je uskoro preraslo u nešto više – Relax Retreat – pod čim se podrazumijeva odmor, razonoda, opuštanje, posvećivanje sebi, zdarvom načinu života, boravak u prirodi u ugodnom društvu sebi sličnih. Dalje je ideja prerasla u svojevrsnu zahvalu svim volonterima koji poklanjaju svoje vrijeme Udruzi (koje u pravilu oduzimaju od svojih najbližih). Tako da su u ciljanoj skupini ovog eventa u prvom redu volonteri i njihovi partneri, a potom i svi ostali aktivni članovi Udruge. PMI Udruga Hrvatska dijelom subvencionira ove evente i na taj način pokazuje zahvalnost i vraća svojim volonterima, tj. pokazuje da cijeni njihov rad.

Uz sve navedeno, u stručnom dijelu događanja obično ugošćujemo predavanja s temom osobnog rasta i razvoja i sličnih prikladnih tema. Nakon svakog PM R.R. odlazimo kućama bogatiji za još koju spoznaju o sebi i/ili drugima, kao i s uvjerenjem da nismo sami u situacijama s kojima se ponekad i teško nositi.

Neprocjenjiva su ta druženja u prirodi s kolegama koji dijele puno toga zajedničkog i kojima nikada ne ponestane tema za razgovor i razumijevanje. Iz tog mnoštva zajedničkih tema i dodirnih točaka, neizbježna je i odlična zabava s tih nezaboravnih druženja.