PM Relax Retreat - kako nam je bilo?

Poštovane kolegice i kolege,

Iove godine je, treći puta za redom, održanPM Relax Retreatdogađaj za naše aktivne članove.

Zahvaljujući lijepom vremenu (unatoč lošoj vremenskoj prognozi) i ove godine smo ispunili glavni cilj; organizirali smo druženje s kolegama iz svijeta Project managementa u prekrasnoj prirodi uz vrijedne sadržaje iz područja osobnog rasta, a ujedno podsjetili prisutne o važnosti opuštanja i pronalaženja vremena za sebe i svoje fizičko i duhovno zdravlje.

Fran Mikuličićje održao odličnu radionicu pod naslovom„Brijunsko kazalište snova – pisci, redatelji i glavni glumci“u posebnom, itekako prikladnom okružju – na kazališnim daskama u tvrđavi Minor na Malom Brijunu. Radionica je dala važnu poruku da smo svi mi u svom životu ponekad pisci, ponekad redatelji, ponekad glavni, a ponekad sporedni glumci, a koju ćemo ulogu igrati je zapravo naš vlastiti izbor. Posvetio je dosta pažnje pojašnjavanju konceptaosobne istinei poveznicama uvjetovanim našom osobnom istinom, koja uvelike definira naš život. Na primjerima je pojasnio uzročno-posljedičnu vezu između onoga tko mislimo da jesmo i naučenih ponašanja u odnosu na ono kako živimo. Nastavio je s primjerima i porukom što je potrebno promijeniti u svom stavu ukoliko želimo nešto promijeniti sa samima sobom. S jedne strane, radionica je dala sudionicima uvid u osobni mentalni model, te je ukazao na kolektivnu svjesnost okoline i kako fokus misli utječe na uvjerenja i stavove pojedinca, na naše nesvjesne odluke i ponašanja i na načine kako upravljamo samima sobom, a s druge je strane pomogao sudionicima pozitivnim podstrekom da ljudi učine sa sobom ono što su oduvijek sanjali. Fran je pojasnio što je to što ljude blokira u ispunjavanju punog potencijala i ukazao kako i otkuda početi u transformaciju u smjeru kojem pojedinac stremi.

Osim osobnog rasta i razvoja, polaznici su imali priliku naučiti i o maslinarstvu u zanimljivoj prezentaciji Edija Družetića, kao i kušati odabrana maslinova ulja članova Agroudruge Fažana, maslinara Maria Predana, Živka Cetina i Antona Orlića kao i vina vinara Đulia Ferenca iz Vižinade.“

U programu je također bio i obilazak otočja Brijuni uz stručno vodstvo, kao i istraživanjeMalog Brijuna i tvrđave Minor.

Nadamo se novim PM Relax Retreat događajima i idućih godina na kojima se aktivnim članovima pruža koristan sadržaj u opuštenom okruženju u prirodi u društvu kolega koji se dobro razumiju i imaju mnoge teme za razgovor i međusobnu razmjenu iskustava.

Vaš PMI Hrvatska!

s1
s2
s3
s4
s5
s7
s8
s9
s10
s11
s12
s13
s14
s15
s16
s17
s18
s19
s20
s21
s22
s23
PMI--SPO-Footer-600px.png

Pridruženi dokumenti: