Novogodišnja konferencija voditelja projekata s temom "EU Fondovi i Projekti - Strahovi, Nade i Iskustva" u organizaciji PMI Osijek i Centra za poduzetništvo Osijek će se održati 20. prosinca 2012. (četvrtak) od 11:00 – 16:00 u prostorijama Poduzetničkog inkubatora BIOS, Osijek, J.J. Strossmayera 341 (narančasta zgrada iza Plodina)

Program

 • 11:00 Otvorenje konferencije
 • 11:10 PMI Osijek - Uloga, planovi i očekivanja u 2013.                
              Nenad Bestvina PMP, voditelj PMI Osijek (Spin, Osijek)
 • 11:30 EU projekti – kako premostiti komunikacijske izazove
  Bruno Buljubašić, NLP Trener (Poslovna učionica, Zagreb)
 • 12:30 Pauza, kava, osvježenje...
 • 13:00 EU Projekti - jučer, danas sutra...
  Marija Bajica, PMP (Oikon, Zagreb)
 • 14:00 EU Projekti - istine i zablude...
  Marko Knezović (Centar za poduzetništvo, Osijek)
 • 15:00 Pitanja, odgovori, kava, osvježenje ...

Bruno Buljubašić, NLP trener

Rođen 25.12.1964 u Parizu. Nakon srednje jezične gimnazije i drvno tehničke škole, 1984.-1989. studira na Politehničkim vojnom fakultetu u Zagrebu na smjerovima industrijska elektronika telekomunikacije, informatika, nakon čega odlazi u Beč i radi u tvrtki Mondial Art Management na poslovima marketinga i event managementa. Od 1992.-1995. general manager Chrysler Corporation za Hrvatsku. Odlazi u Safe Invest Hrvatska, radi na poslovima direktne prodaje i marketinga. Kao višegodišnji član odjela za školovanje opredjeljuje se za trenera prodajnih, komunikacijskih retoričkih, trenerskih i pregovaračkih vještina. Djeluje i na području edukacije ostalih poslovnih znanja. Tijekom karijere pohađa niz stručnih seminara iz prodaje, komunikacije, menadžerskih vještina i project managementa. Status NLP practitionera stječe 2003. godine, NLP master practitionera 2005. godine, te NLP trenera 2007. godine. Kao osnivač i vlasnik tvrtke oblikuje i provodi program Poslovne učionice namijenjen prvenstveno edukaciji za poslovnu primjenu. Od 2004. godine redovito je pripremao predavače za Microsoft WinDays poslovno tehnološku konferenciju. Od 2005. redovni član komisije za dodjelu Microsoft Certified Trainer certifikata (MCT). Član je Kluba Toastmastera Zagreb, udruge za promicanje govorništva. Član je više udruga HR djelatnika. Stalni je vanjski suradnik Raiffeisen Training centra (RTC) na osposobljavanju internih trenera i drugim edukacijama u Hrvatskoj i zemljama regije. Bio je stalni vanjski suradnik Microsoft poslovno tehnološkog centra iz Varaždina za vrijeme trajanja projekta. Sudjelovao je na nekoliko IPA projekata, nekoliko međunarodnih projekata. Trenutno radi na M4P projektu (Markets For Poor) „Prilika Plus“ u BiH te na drugim međunarodnim i prekograničnim projektima u zemljama regije. Obnaša i mnoge druge funkcije. Slobodno vrijeme najradije provodi u krugu obitelji, stjecanju novih znanja, informatičkom programiranju.

Marija Bajica, dipl. ing.mat., PMP

Diplomirala je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Doktorand na sveučilišnom međunarodnom interdisciplinarnom studiju "Upravljanje okolišem" (PhD candidate in Environmental Management - University of Zagreb, Environmental Management Study, Zagreb, Croatia).

Zaposlena u Oikon – Institutu za primijenjenu ekologiju kao voditelj Službe podrške poslovanju koja pokriva računovodstvo, informatiku, administraciju i podršku projektima.

Predstavnik Uprave za kvalitetu, okoliš, zdravlje i sigurnost na radu Integriranog sustava upravljanja (ISO9001, ISO14001, OHSAS18001). QA/QC na međunarodnim projektima (WB, UNDP, EuropeAid, EU IPA, EU FP7). Mentor voditelja projekata u tvrtci.

Posjeduje međunarodni certifikat ovlaštenja za vođenje projekata - Project Management Professional (PMP) prema Project Management Institutu (PMI). Član izvršnog odbora ogranka PMI u Hrvatskoj (Udruga za projektni menadžment, PMI ogranak Zagreb). Predavač je iz područja upravljanja projektima na mnogim komercijalnim tečajevima kao i na poslijediplomskim studijima.

Marko Knezović, dipl.oec., voditelj projekata

Marko Knezović radi u Centru za poduzetništvo Osijek kao voditelj projekata i konzultant iz područja razvoja i provedbe projekata financiranih sredstvima Europske unije. Uz iskustvo provedbe projekata sudjelovao je i kao konzultant i trener na pripremi većeg broja različitih projekata iz područja  poduzetništva, kulture, prekogranične suradnje te razvoja neprofitnog sektora. Sudionik je i izlagač na brojnim konferencijama i seminarima na temu projekata financiranih sredstvima Europske unije i uspješnog upravljanja projektima. Uz navedeno obavlja i poslove vezane za financijsku analizu i planiranje te izradu investicijskih projekata.

U pauzama iskoristite vrijeme za druženje, razmjenu iskustava, saznajte odgovore na još neka dodatna pitanja ....

U ime organizatora želimo Vam srdačnu dobrodošlicu!

Za Centar za poduzetništvo: Darija Krstić

Za PMI Osijek: Nenad Bestvina