pmidayz.com

PMIDayzi se tradicionalno održavaju zadnji vikend u svibnju!, Zbog novouvedenog državnog praznika (30.5.) još  početkom godine smo odlučili pomaknuti našu konferenciju za tjedan dana unaprijed - na predzadnji vikend u svibnju! Ove godine PMIDayzi su trebali ugostiti publiku i predavače iz regije, i održati se kao PMIDayz - Balkan summit - regionalna konferenciju voditelja projekata za jugoistočnu Europu.

Zbog već svima poznatih razloga, u nadi da će se do listopada vratiti "staro normalno", odgodili smo planirani termin.  Nakon što smo shvatili da nije vrijeme  za bilo kakvu regionalnu konferenciju, održali smo PMIDayze 7. i 8. listopada u online formatu

U dvodnevnom druženju, u poslijepodnevnim satima, ponudili smo publici 6 zanimljivih predavanja, potpuno besplatno, i omogućili svima  po 6 PDU bodova.

Teme koje smo odabrali za ove, 7. po redu PMIDayze, pokušale su opisati svakodnevne probleme i izazove s kojima se svi susrećemo u redovnom poslu kao voditelji projekata.

Kroz priču o tome "Kako pravilno odvesti agilnu transoformaciju u propast u par koraka?" Nenad Trajkovski je istaknuo osnovne greške koje u prelasku na agilnu metodologiju većina od nas čini, čime neprimjetno, ali sigurno cijela transofrmacija na kraju doživljava neuspjeh. Miroslav Aničin, Senior Agile PM & Agile Coach at Toptal, uveo nas je u temu Disciplined Agile o kojoj mnogi od nas nedovoljno znaju.

Jasna Pleho, predsjednica PMI BiH chaptera, kroz priču "Postoji li balansirani život za projekt menadžera?" svima je osvijestila činjenicu da više ne postoji radno vrijeme i slobodno vrijeme, jedino što možemo, je napraviti balans između aktivnosti vezanih uz posao i uz aktivnosti koje nisu usko vezane uz profesionalnu karijeru.

Josip Šaban, voditelj razvojnog tima Erste banke, kroz prezentaciju "Kako mekano sletjeti iz operativne gužve u managersku fotelju" - opisao je detaljno i vrlo živopisno što svakog od nas čeka, ako u korporaciji napreduje od člana tima, u voditelja istog tog tima. Svi koji očekuju sličan scenario, neka pogledaju video objavljen na našim stranicama!

Fran Mikuličić, je  u prezentaciji - "The Legends of you inside the lore of us", u svom stilu, kroz animirani film istakao važnost vještine pričanja priča, jer kada god nešto moramo ispričati većem broju prisutnih - svodi  se svodi na priču, koja mora biti ljudima zanimljiva, kako bi zadržali pažnju slušatelja do kraja.

I na kraju, svi projekti počinju i završavaju, propadaju ili uspijevaju baš na financijama. Mario Brdarić i Branko Rogić prezentirali su kroz predavanje "Projektne financije - pa zar nam se opet događaju" svoja iskustva u projektima implementacije ERP sustava u velike korporacije.

Navikli smo na format “uživo”, no bit će i za to prigode. Nadamo da se vidimo pretposljednji vikend u svibnju slijedeće godine! Više o tome kako je nastala PMIDayz konferencija, i što smo sve radili u zadnjih 7 godina, pogledajte na  https://www.pmi-croatia.hr/hr/organizacija-dogadjaja/pmi-dayz/

 

Ukoliko ste neko od predavanja propustili ili želite utvrditi gradivo, predavanja su dostupna na našem youtube kanalu PMIDayz 2020 snimke svih predavanja.

Prezentacije možete pronaći na našim stranicama http://pmi-osijek.com/

 

Do slijedećih PMIDayz-a sve vas pozdravljaju organizatori!

Za PMI Osijek

Nenad Banjanac
Nenad Bestvina

Stanislav Strešnjak