Nenad Trajkovski: Agilni projekti, to je već stara stvar, sada trebamo Agilne Project Managere!

Project Manager ste, i imate jako puno posla? Mailovi dolaze, a morate ići na nekoliko sastanaka, no teleefoni zvone, a problem se gomilaju! Zvuči Vam poznato? Kako si (barem djelomično), pokušati organizirati radni dan i odrediti prioritete, a da ne poludite i ne osjećate se lose jer niste sve stigli, tema je ovog predavanja!

Fran Mikuličić  i  Matej Sakoman: Bojišnica uma - neman neuroticizma i njeni bjesovi

Radna mjesta gusto su naseljena. Čudovišta, monstrumi i nakaze obitavaju tamo. Napadaju nas stalno. Nekad su u nama, nekad u kolegama. Nekad situacijska, nekad sistemska. Danas govorimo o neuroticizmu kroz različite psihološke modele, uzrocima i posljedicama i mogućnostima osnaživanja.

Gordan LaucGenos – od startupa do globalnog lidera u 10 godina

Glikomika je jedno razmjerno novo i malo područje znanosti, no pred nekoliko godina Američka nacionalna akademija proglasila ju je jednim od prioriteta za istraživanja u budućnosti. Osam od deset najprodavanijih lijekova u Europi su glikoproteini, pa je glikomika ušla i u fokus istraživanja farmaceutske industrije. Nacionalni institut za zdravlje SAD-a ulaže stotine milijuna dolara u razvoj metoda za analitiku glikana, no vodeći visokoprotočni laboratorij u tom području ne nalazi se u Americi, već u Zagrebu. U ovoj prezentaciji ćete imati prilike iz prve ruke čuti kako je Genos od startupa u 10 godina izrastao u globalnog lidera u visokoprotočnoj glikomici koji svoje usluge prodaje istraživačima na Harvardu, Yale-u, Oxfordu i Cambridge-u.

Ratko MutavdžićPriča sa tehnološke strane: koliko smo daleko od budućnosti?

Koliko smo uistinu daleko do budućnosti koja nam je prikazana kroz knjige i filmove? Zašto naša svakodnevica ne izgleda onako kako smo očekivali? Gdje smo s tehnološkim razvojem danas I što možemo očekivati sutra? Predavanje će prikazati trendove u razvoju tehnologije, sve bržim I moćnijim računalima, kvantno računarstvo, pomalo umjetne inteligencije i ponešto napretka u ostvarivanju dugovječnosti ljudske vrste.

Vuk Vuković: Svijet nakon COVID-a. 

Globalna pandemija COVID-19 ostavila je možda i trajne posljedice na ključne ekonomske trendove. Promjena radnog okruženja i radnih navika, promjena ponašanja potrošača, rast fragilnosti sustava, brza implementacija novih tehnologija u poslovne sustave su trendovi kojima se moramo prilagoditi u idućih 12 do 18 mjeseci. Kako da to počnemo raditi već sada saznati ćemo na predavanju.