Ideja za razvoj lokalnih ogranaka rodila se za vrijeme predavačke večere jednog od foruma, davne 2009, u razgovoru tri Nenada - Nenadom Marjanovićem - tadašnjim predsjednikom PMI Hrvatska i
predavačima - Nenadom Trajkovskim i Nenadom Bestvinom.

U Osijeku je u tom trenutku PMI bio relativno nepoznata kratica, postojala su 3 PMP certificirana Project Managera, i promocija PMI udruge, organizacija popularnih predavanja s temama iz Project managementa i podizanje ukupne količine uspješno završenih projekata bio je dovoljan izazov da se aktivno uključim.

Već na osnivačkom skupu PMI Osijek, u svibnju 2010, na kojem su već spomenuta 3 Nenada i Boris Bajtl prezentirali PM kroz niz zanimljivih priča bilo je prisutno preko 100 ljudi, čime smo dobili dokaz da smo pogodili ono što poslovno okruženje naše regije treba.
 
Iste godine Project management teme ušle su u tada još lokalnu MS Community IT konferenciju, danas svima poznate  Kulendayze.  Mnogi su se čudili od kuda Project management teme na klasičnoj IT konferenciji, ali, iz godine u godinu, ova su predavanja probijala rekorde u posjećenosti. Da smo bili na pravom putu pokazala je i ova godina, kada je PMP certifikat službeno proglašen kao jedan od 4 najpoželjnija za IT.
 
Od 2010 PMI Osijek konstantno raste, uz organizaciju 2 - 3 godišnja okupljanja, redovan niz PM predavanja na Kulendayzima, i povremenim organizacijama PMP certifikacijskih treninga.

Izgleda da nam je bilo dosadno, pa smo Stanislav Strešnjak , Nenad Banjanac i ja, 2014. pokrenuli još jednu veću PMI konferenciju - PMIDayz
Konferencija je nastala na iskustvu u organizaciji Kulendayz konferencija, zadržala je istu trodnevnu agendu, ali isključivo s temama iz Project managementa.

 

 .... I, od 2016 smo pokrenuli suradnju s FERIT-om (Fakultet elektrotehnike računarstva i informacijskih tehnologija) gdje Stanislav Strešnjak i ja aktivno sudjelujemo u izvođenju nastave iz Project managementa za studente 5. godine.

 

Vidimo se i slijedeće godine u Osijeku.....

 

Za PMI Osijek
Nenad Bestvina