PMI Hrvatska ponosno nastavlja tradiciju donacije sredstava našim prijateljskim institucijama koje se brinu o djeci i mladima kroz razvojne i edukativne programe. Inicijativu smo započeli još 2017. godine donacijom sredstava iz sponzorstva konferencije PMI Forum.

Iako je 2020. godina na mnogim područjima bila izazovna, čast nam je da smo ovim sredstvima doprinijeli ostvarenju ciljeva čak četiri hvale vrijednih inicijativa naših partnera:

  • Znanstveno edukacijski centar Višnjan – provodi Ljetnu školu znanosti koja je namijenjena srednjoškolcima s izraženim interesom za prirodne znanosti
  • Centar za psihološku podršku i razvoj „Pričaj mi“ – pruža psihosocijalne usluge djeci, mladima, roditeljima i stručnjacima koji rade s djecom u vidu psihoedukativnih, savjetodavnih i terapijskih sadržaja, a donirana sredstva namijenjena su za akciju „Na bolničkim daskama“ za djecu u bolnicama diljem Hrvatske
  • Poliklinika SUVAG – provodi medicinsku dijagnostiku i rehabilitaciju osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji
  • Udruga SOS selo Hrvatska – dio najveće svjetske nevladine organizacije i u Hrvatskoj pomaže djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi pružajući im topli dom i kvalitetnu skrb uz stručnu podršku

Također, prethodnih godina donirali smo sredstva Znanstveno edukacijskom centru Višnjan, SUVAG-u te za edukaciju djece s teškoćama u razvoju u sklopu projekta udruga Riječi/Prave/Predstave koju vodi slavni glumac Zijah A. Sokolović.

Ovu godinu započeli smo organiziranjem humanitarnog treninga čija smo sredstva donirali za obnovu u potresu razrušene srednje škole u Petrinji. Sav prihod iz treninga NLP – „Revolucija u učenju i razvoju“ i „Stres, trauma, Korona, potres i ostalo“ donirali smo obnovi škole i nabavci potrebne opreme. Veliko hvala Saši Tenodiju i Ivanu Petriću koji su doniranim predavanjima omogućili ovu akciju.

Zahvaljujemo prijateljima, partnerima i članovima na sudjelovanju u svim našim humanitarnim akcijama! Vaša potpora nam omogućuje da činimo razliku u životima djece i mladih.

Izvršni odbor PMI Hrvatska