Zapisnik s Izborne skupštine 3.10.2023.

Zapisnik i popis novoizabranih članova Izvršnog odbora u periodu 2024.-2026.

Antonio Prišćan

Antonio Prišćan

Antonio Prišćan

>> Antonio Prišćan CV

Antonio Prišćan, s bogatim iskustvom u ICT sektoru, posebno kao Projekt Manager i Voditelj PMO-a. Vodio je složene projekte za visokotehnološke tvrtke u svijetu IPTV i OTT rješenja. Koordinira između tradicionalnih i agilnih projektnih metodologija te osigurava uspješno izvršenje i lansiranje IPTV usluga. Antonio također usklađuje zadatke razvojnih timova, prati povratne informacije korisnika i brine o koordinaciji s admin/devops timom te zatvaranju projekata. Kao voditelj PMO-a, Antonio se bavi obukom juniora, upravljanjem portfeljem projekata i surađuje s vodstvom u prioritetizaciji aktivnosti.

 

Aktivan je član PMI Hrvatska i organizator PMI forum konferencija te se može pohvaliti titulom bivšeg predsjednika Udruge, kao i dugogodišnjim članstvom i aktivnim radom za dobrobit Udruge.  

Darko Jureković

Darko Jureković

Darko Jureković

>> Darko Jureković CV

Darko Jureković je istaknuti stručnjak za upravljanje projektima i obrazovanje s višegodišnjim iskustvom. Trenutno je program manager u Oracle Academy za nekoliko zemalja, uključujući Hrvatsku, ostvarujući suradnju s obrazovnom zajednicom tvrtke Oracle. Tijekom 2013. do 2015. godine, vodio je projekt tehnologijskog razvoja za Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Svjetsku banku, financiran zajmom Svjetske banke.

 

Osim toga, kao vanjski suradnik i predavač na kolegiju "Project Management" na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta od 2013. godine, Darko ima formalno obrazovanje koje uključuje titulu "Magistra znanosti u upravljanju projektima" s odličnim uspjehom. Također posjeduje prestižni međunarodni certifikat Project Management Professional (PMP) te je dugogodišnji član PMI-a.

Damir Pleško

Damir Pleško

Damir Pleško

>> Damir Pleško CV

Damir Pleško, inženjer elektrotehnike i računalnih znanosti, s više od 20 godina iskustva u ICT sektoru, trenutačno obnaša funkciju direktora Ureda za upravljanje projektima (PMO) i člana Izvršnog odbora u Verso-Altima Group. Njegova karijera uključuje različite uloge u upravljanju ključnim računima i najvažnijim računima u regiji EMEA u tvrtki ORACLE.

 

Damir je certificiran kao Prince2 Foundations, Certified Scrum Master (CSM) i SAP Sales Executive, te posjeduje Oracle certifikate. Sudjelovao je u implementaciji ključnih projekata za tvrtke kao što su Hrvatska pošta, Telekom Telia, HT Eronet i Telekom Slovenija.

 

Osim toga, Damir je aktivan kao predavač na međunarodnim konferencijama i dobitnik različitih nagrada.

Darko Mesar

Darko Mesar

Darko Mesar

>> Darko Mesar CV

Darko Mesar je stručnjak s bogatim iskustvom u projektnom menadžmentu i informacijskim tehnologijama. Posjeduje magisterij znanosti u upravljanju informacijama od 2012. godine te diplomu inženjera elektrotehnike koju je stekao između 1988. i 1993. godine na Sveučilištu u Zagrebu.

 

Sa više od 20 godina iskustva kao upravitelj projektima i portfolija, Darko je certificiran profesionalac s PMP®, PfMP® i PMI-PBA® certifikatima. Njegova karijera uključuje različite uloge u INA Naftaplinu, IT odjelu INA-e te tvrtki Plavi tim.

 

Trenutačno, Darko obnaša funkciju koordinatora IT programa u INA-i s fokusom na projekt nadogradnje Rafinerije Rijeka. Njegova sposobnost upravljanja ljudskim resursima i komunikacije s dionicima čini ga vrijednim članom svake organizacije.

 

Aktivni je i dugogodišnji član Izvršnog odbora PMI Hrvatska te je dugogodišnji predstavnik zagrebačkog ogranka PMI Hrvatska.

Franka Jakoliš

Franka Jakoliš

Franka Jakoliš

>> Franka Jakoliš CV

Franka Jakoliš je projektna menadžerica s iskustvom na različitim projektima u ITju, uključujući razvoj digitalnih strategija, izradu web stranica i razvoj web aplikacija.

 

Franka je magistrirala na Ekonomskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na temu projektnog menadžmenta te je stekla nekoliko certifikata koji uključuju edukaciju u području projektnog menadžmenta,poslovne analize, digitalnog marketinga i programiranja.

 

Unutar PMI Hrvatska, u posljednjih dvije godine Franka je bila aktivna kao Digital Strategist te je zaslužna za provedbu projekta redizajna web stranice PMI Hrvatska te za koordinaciju marketinškog volonterskog tima.

Gordan Krčelić

Gordan Krčelić

Gordan Krčelić

>> Gordan Krčelić CV

Gordan Krčelić projektni je menadžer s bogatim iskustvom u ICT i telekomunikacijskoj industriji. Certificiran kao PMP (Project Management Professional), Lean Six Sigma Black Belt i Certified Scrum Master s preko 15 godina iskustva u upravljanju projektima. Gordan se ističe izvrsnim upravljanjem projektima, poslovnom analizom, te značajnim poznavanjem telekomunikacijske strategije i infrastrukture.

 

Njegovo iskustvo uključuje vođenje raznih projekata, integraciju sustava, upravljanje kvalitetom i razvoj poslovnih slučajeva. Osim toga, posjeduje napredno znanje korištenja alata poput MS Office-a, Camunde, SQL-a za Oracle, AutoCAD-a, QGIS-a, Oracle primavera P6 EPPM-a, JIRA-e i Teams-a.

 

Gordan je aktivan volonter i član IZvršnog odbora PMI Hrvatska te predstavnih PMI ogranka u Istri, a osim toga predsjedao je i Upravnim odborom plivačkog kluba Arena u Puli. 

Jovana Kepčija Pavlović

Jovana Kepčija Pavlović

Jovana Kepčija Pavlović

>> Jovana Kepčija Pavlović CV

Jovana ima bogato iskustvo u projekt menadžmentu i administrativnom radu. Trenutno radi kao projekt menadžer u tvrtki Algebra d.o.o., gdje se bavi upravljanjem projektima, implementacijom, administracijom, izvještavanjem i suradnjom s partnerima.

 

Posjeduje diplomu profesionalnog specijalista za upravljanje projektima i profesionalnog bakalaureata sa Sveučilišta za primijenjene znanosti Baltazar Zaprešić.

 

Njezine vještine uključuju odlično organizacijsko umijeće, prioritizaciju ciljeva, timski rad i upravljanje vremenom. Jovana je također komunikativna i društvena osoba s izvrsnim vještinama javnog govorništva i prilagodbom novim izazovima.

 

Aktivno sudjeluje u volonterskim aktivnostima, uključujući rad na PMI Forumu i projektima za prava mladih u Hrvatskoj mreži mladih te implementaciju projekta Akademija regionalnog razvoja na Sveučilištu Baltazar Zaprešić.

Mario Protulipac

Mario Protulipac

Mario Protulipac

>> Mario Protulipac CV 

Mario Protulipac, direktor je tvrtke Okviri znanja d.o.o., magistar upravljanja projektima i doktorand na Sveučilištu Alma Mater Europaea u Mariboru, s više od 15 godina iskustva u razvoju i upravljanju projektima u područjima istraživanja i razvoja, poduzetništva te javnog sektora.

 

Certificiran je voditelj projekata (PMP, IPMA-C, GPM-b) i trener za PRiSM metodologiju upravljanja projektima. Kroz različite uloge i suradnje sudjelovao je u ključnim projektima, uključujući uvođenje naprednih mreža u HEP-u, praćenje provedbe projekta "O-ZIP" za Institut Ruđer Bošković te koordinaciju projekta razvoja ekološke mreže Natura 2000 za Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Također ima iskustva u području IKT tehnologija i razvoja ljudskih resursa.

 

Njegovo obrazovanje uključuje magisterij i doktorat iz projektnog menadžmenta, a ima i brojne certifikate te iznimne kompetencije u upravljanju projektima.

Marko Posavec

Marko Posavec

Marko Posavec

>> Marko Posavec CV

Marko Posavec je iskusni Project Manager s više od 15 godina iskustva, stručan za Agile metodologije, planiranje projekata, budžetiranje, i upravljanje projektima. Posjeduje certifikate PMI Agile Certified Practitioner (PMI ACP) i PMI Certified Project Manager Professional (PMI PMP).

 

Njegove organizacijske vještine obuhvaćaju izvrsno planiranje, prioritizaciju i strateško razmišljanje, dok se socijalno ističe u komunikaciji i suradnji u timovima. Ima bogato iskustvo u IT industriji, telekomunikacijama, financijama i proizvodnji. Također, vlada alatima poput Atlassiana i Microsoft Officea.

 

Marko je imao uspješne uloge u tvrtkama kao što su CloudSense Ltd, DOK-ING Ltd, s IT Solutions Ltd (Erste bank) i Omega software Ltd. Svoje formalno obrazovanje nadopunjavao je kroz razne seminare i treninge.

Marko Šimac

Marko Šimac

Marko Šimac

>> Marko Šimac CV

Marko Šimac, dipl.ing.građ., rođen 1977. u Splitu, diplomirao na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2002. Trenutno radi kao šef Odjela za cestovnu infrastrukturu u Hrvatskim cestama od 2021.

 

Ima iskustvo u raznim industrijama, uključujući graditeljstvo i energetiku te primjenjuje analitičke pristupe za rješavanje problema. Certificiran je voditelj projekata po IPMA standardu od 2006., PMP po PMI standardu od 2015. i PM2Alliance certificirani trener. Trenutni je dopredsjednik je hrvatskog ogranka Project Management Institute.

 

Predavač je na Algebra i Algebra MBA te na Sveučilištu u Zagrebu. Sudjelovao je na mnogim konferencijama te je autor ili koautor radova s područja upravljanja projektima. Obrazovanje je nastavio na studiju "MBA in construction" na Sveučilištu u Zagrebu.

Mirela Stanić-Popović

Mirela Stanić-Popović

Mirela Stanić-Popović

>> Mirela Stanić-Popović CV

Mirela Stanić-Popović je iskusna izvršna direktorica, konzultantica i voditeljica projekata s bogatim iskustvom u upravljanju projektima, programima i portfeljima. Radila je u javnoj upravi i nevladinim neprofitnim organizacijama te ima iskustva u privatnom sektoru.

 

Njezina stručnost obuhvaća upravljanje projektima, programima i portfeljima, vođenje timova istraživača, savjetovanje te individualni i timski coaching.Također, Mirela posjeduje brojne vještine kao što su pregovaranje, rješavanje problema, upravljanje proračunom te organizacijske i ljudske resurse.

 

Tu su i certifikati, uključujući Project Management Professional (PMP) i Solution Focused Coach te se može pohvaliti brojnim postignućima uključujući razvoj i izradu priručnika za razvoj organizacija civilnog društva.

Nenad Bestvina

Nenad Bestvina

Nenad Bestvina

>> Nenad Bestvina CV

Nenad Bestvina PMP ima bogato iskustvo u vođenju projekata razvoja i implementacije poslovnih informacijskih sustava kao suosnivač tvrtke Spin d.o.o. Od 2008. je član PMI-a, a nakon stjecanja certifikata PMP 2009., postao je aktivan član IO PMI Hrvatska.

 

Tijekom razdoblja od 2009. do 2014., aktivno je sudjelovao u organizaciji PMI Foruma kao urednik i programski voditelj. 2010. je osnovao prvi PMI Hrvatska ogranak izvan Zagreba - PMI Osijek, gdje je okupio grupu volontera (IO PMI Osijek) i organizirao niz PM predavanja i konferencija.

 

Nenad je također bio ključan za uvođenje PM tracka na Kulendayz IT konferenciji, što je istaknulo važnost upravljanja projektima u IT zajednici. Osim sudjelovanja u organizaciji Kulendayz konferencije, povremeno je i predavač na istoj.

 

Surađujući s Nenadom Banjancem i Stanislavom Strešnjakom, 2014. su pokrenuli prvu regionalnu PM konferenciju - PMIDayz, koja je s vremenom postala popularna i privukla projektne voditelje izvan Hrvatske.

Niko Lubina

Niko Lubina

Niko Lubina

>> Niko Lubina CV

Niko Lubina je iskusni projekt menadžer s bogatim iskustvom u vođenju različitih projekata u području ITja i razvoja softvera. Posjeduje vještine u projektiranju, komunikaciji, i upravljanju poslovnim procesima. Također je stručnjak za softverske alate kao što su Matlab, C, Python i LaTeX te područjem Robotic Process Automation (RPA).

 

Niko se također ističe svojim soft skills poput socijalne dinamike, kritičkog razmišljanja, vođenja timova i upravljanja ljudima. Certificiran je kao Scrum Master (PSM-I), ima PRINCE2 Foundation certifikat te je član IPMA-D.

 

Kroz svoj rad, Niko se posvetio temama vezanim uz vođenje projekata, upravljanje timovima i razvoj soft skillsa. 

 

Njegovo radno iskustvo uključuje poziciju senior projektnog menadžera u različitim tvrtkama, gdje je uspješno vodio i koordinirao različite projekte.

Nikša Pivac

Nikša Pivac

Nikša Pivac

>> Nikša Pivac CV

Nikša Pivac ima bogato iskustvo u tvrtki Ericsson Nikola Tesla u Splitu gdje je obavljao različite ključne uloge, uključujući voditelja timova za razvoj, projekte, portfelj, rješenja i podršku prodaji više od 10 godina. 

 

Nikša Pivac ima magisterij iz ekonomije i elektrotehnike i elektronike. Također posjeduje PMP certifikat i ima bogato iskustvo u vođenju timova i projekata. Objavio je pet znanstvenih radova na međunarodnim konferencijama o upravljanju projektima.

 

Osim toga, Nikša Pivac sudjelovao je u raznim seminarima i treninzima o vještinama vođenja, upravljanja i odnosa s klijentima te je dugogodišnji član Izvršnog odbora PMI Hrvatska. Također, Nikša je trenutni predstavnik splitskog ogranka PMI Hrvatska 

Sanja Georgina Stropnik

Sanja Georgina Stropnik

Sanja Georgina Stropnik

>> Sanja Georgina Stropnik CV

Sanja Georgina Stropnik, PMP, je direktorica tvrtke Pitanja i Odgovori d.o.o. koja se bavi poslovnim savjetovanjem, vođenjem projekata i treninzima u upravljanju promjenama. Također je članica PMI Hrvatska od 2011. godine i aktivna volonterka unutar PMI zajednice.

 

Njezina karijera započela je u Erste Bank Croatia 2002. godine, gdje je radila na razvoju proizvoda i kasnije preuzela ulogu voditelja projekata i PMO. Nakon toga, uspješno je vodila Org/PMO direkciju u Hrvatskoj poštanskoj banci.

 

S više od 20 godina iskustva u upravljanju različitim projektima i certifikatima PMP i Blockchain Project Manager (BTA), Sanja planira podržavati PMI Croatia u raznim domenama te sudjelovati u inicijativama kao što su pružanje coachinga i mentoringa mladim voditeljima projekata i suradnja s drugim PMI chapterima unutar i izvan EU.U trenutnom sazivu Izvršnog odbora PMI Hrvatska, Sanja obnaša poziciju predsjednice Udruge. 

Sonja Prišćan

Sonja Prišćan

Sonja Prišćan

>> Sonja Prišćan CV

Sonja Prišćan ima bogato iskustvo u području upravljanja projektima, obuke i obrazovanja.Trenutno radi u tvrtki Algebra d.o.o. u Zagrebu, gdje je odgovorna za strategijski razvoj poslovanja, prijave na natječaje i provedbu projekata u području savjetovanja u obrazovanju.

 

Osim toga, kao samostalna konzultantica, bavi se dizajniranjem i isporukom ICT rješenja za obrazovne sustave, razvojem treninga te pripremom projektih prijedloga za EU financiranje.

 

U prošlosti je obavljala funkciju CEO-a i vlasnice Razvojne agencije Zagreb – TPZ d.o.o., gdje je bila odgovorna za razvoj poslovanja i pružanje konzultantskih usluga. Prije toga, radila je u Incremedii kao voditeljica programa obuke, gdje je planirala i vodila projekte u području razvoja programa za nastavu uživo i e-učenja.

 

Također je stekla iskustvo u tvrtki KING ICT kao voditeljica odjela za posebne projekte, gdje je upravljala projektima u području ICT-a i e-učenja. Sonja je stekla mnogo kvalifikacija, uključujući PRINCE2 Foundation Certificate i EMBA u Business Administration.

Stanka Mataga

Stanka Mataga

Stanka Mataga

>> Stanka Mataga CV

Stanka obavlja ulogu Menadžera u Odjelu za Upravljanje Projektima u tvrtki Span d.d. sa stručnošću u efikasnom raspoređivanju resursa za uspješno izvršenje projekata i transparentnoj komunikaciji s ključnim dionicima. Ima iskustvo u identifikaciji potreba za obukom i mentorstvom, potičući profesionalni razvoj tima te proaktivnom rješavanju potencijalnih rizika i problema.

 

Prethodno je bila Voditeljica tima u Odjelu za Upravljanje Projektima, gdje je zapošljavala i mentorirala članove tima te aktivno sudjelovala u ostvarivanju ciljeva tvrtke.Također je obavljala ulogu Voditeljice tima u Odjelu Upravljanja Projektima u odjelu IDM i surađivala s off-shore timovima.

 

Ima iskustvo kao Senior Poslovna Analitičarka i Senior Project Menager te kao Arhitekt Informacijskog Sustava.Magistra je informatike sa Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta Organizacije i Informatike.