Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo vas da prijavite projekte, konkurirate za prestižno priznanje, te postanete voditelj projekta 2018.godine!

Prijave su omogućene u periodu od 1.4.2019. – 30.6.2019. koristeći propisani web obrazac na linku, a u konkurenciji mogu biti projekti koji su uspješno završeni u periodu od 1.1.2018. – 30.6.2019. neovisno o sektorima primjene: ICT, građevinarstvo, medicina, proizvodnja, financije, usluge, javni sektor, neprofitni sektor i dr.

Nominiran može biti svaki projekt koji zadovoljava sljedeće uvjete:

 • organizacija – nositelj projekta je pravna osoba registrirana u Republici Hrvatskoj i realizirala je više od 50% vrijednosti projekta,
 • voditelj projekta je fizička osoba s hrvatskim državljanstvom,
 • organizacija - nositelj projekta prihvaća uvjete natječaja i obvezna je dati sve potrebne informacije i privole za objavu podataka,
 • organizacija – nositelj projekta je za nominirani projekt pravodobno dostavila pravilno i potpuno popunjenu prijavnu dokumentaciju.

 

Kriteriji za ocjenjivanje nominacija za priznanje Projekt godine:

 • primjena strukturirane metodologije vođenja projekata – 25% bodova,
 • kompleksnost projekta po organizaciji, tehnologiji, rizicima, rokovima, troškovima ili nekoj drugoj osnovi – 25% bodova,
 • značenje projektnih ciljeva za naručitelja projekta i/ili za širu društvenu zajednicu i njihovo uspješno ispunjenje – 25% bodova,
 • inovativnost u primijenjenoj praksi vođenju projekta – 15% bodova,
 • ostvarenje projektnih ciljeva iznad planiranih okvira – 10%bodova.

 

Postupak ocjenjivanja projekata za nagradu

Temeljem prijavljene kandidature preko web obrasca, Odbor za priznanja kontaktira kandidate i dostavlja obrasce za dostavu ostalih informacija potrebnih za postupak ocjenjivanja.

Materijali kandidature sa svim eventualnim dodatnim prilozima dostavljaju se e-poštom na adresu Odbora za priznanja u roku definiranom i objavljenom na web stranicama Udruge.

Kandidati mogu biti pozvani prezentirati nominaciju pred barem tri člana Povjerenstva u trajanju do 15 minuta. U pravilu prezentira voditelj projekta sa suradnicima i drugim zainteresiranim stranama u projektu.

Svečano proglašenje će tradicionalno biti na godišnjoj konferenciji PMI Forumu 2019.

O svim detaljima u procesu odabira, uvjetima i kriterijima, zaštiti tajnosti podataka možete pronaći u Pravilniku.

 

Veselimo se Vašim prijavama!

 

PMI Hrvatska – Odbor za Priznanja

Poštovane kolegice i kolege,

želimo vas obavijestiti da je 12. veljače 2019. odobren Pravilnik o dodjeli priznanja za PoY (Project Of The Year) koji možete pronaći na linku.

Novim Pravilnikom se osim prestižnog Priznanja za Projekt godine uvodi mogućnost dodjele: Povelje za izvrsnost u vođenju projekata, Priznanje za mladog voditelja projekta i Priznanje za višegodišnje podupiranje rada PMI Hrvatska.

 

Priznanje za Projekt godine strukovna je nagrada kojom PMI Hrvatska svake godine prepoznaje i nagrađuje najbolji prijavljeni projekt koji je:

 • pokazao izvrsnost u primjeni metodologije upravljanja projektom i provođenju najboljih praksi,
 • ispunio sve postavljene ciljeve i time ostvario benefite za korisnika, organizaciju i širu društvenu zajednicu,
 • ostvario najbolje rezultate s obzirom na kompleksnost projekta.

 

Konkurirati mogu projekti koji su uspješno završeni u periodu od 1.1.2018. – 30.6.2019. neovisno o sektorima primjene: ICT, građevinarstvo, medicina, proizvodnja, financije, usluge, javni sektor, neprofitni sektor i dr.

Prijave će biti omogućene u periodu od 1.4.2019. – 30.6.2019. a svečano proglašenje će tradicionalno biti na godišnjoj konferenciji PMI Forumu 2019.

U nadolazećem periodu bit ćete informirani o detaljima u procesu odabira, uvjetima i kriterijima, a iste možete pronaći u Pravilniku.

Pozivamo vas da prijavite projekte, konkurirate za prestižno priznanje, te postanete voditelj projekta 2018.godine.

Veselimo se Vašim prijavama!

 

PMI Hrvatska – Odbor za Priznanja

 

Nagrada Projekt godine

Na konferenciji PMI Forum 2018 dodijeljena je strukovna nagrada za Projekt godine i priznanja finalistima u konkurenciji nominiranih projekata završenih u 2017. godini koji su pokazali značajnost ostvarenih projektnih ciljeva, kvalitetu i inovaciju u primjeni projektne metodologije te zavidnu razinu kompleksnosti projekta, kao i ostvarenje projektnih ciljeva iznad planiranog.

Dobitnik nagrade je projekt „The Warranty Group“, tvrtke Cloudsense, voditelj projekta Bojan Janeš.

 

Uručena su priznanja finalistima:

 • Projekt „Code Camp“, udruge Osijek Software City, voditelj projekta Ivan Jurlina
 • Projekt „Integrirani servisno orijentirani naplatni sustav“, tvrtke Verso Altima, voditelj projekta Damir Pleško.

Posebna Povelja za izvrsnost u primjeni standarda i metoda upravljanja projektima u razvoju inovativnih rješenja za nova, digitalna korisnička iskustva

 • Projektu „CITUS C@N Motion FALCON“, tvrtke Citus i voditelju projekta Tomislavu Bronzinu.

 

Video prezentacije finalista možete pogledati na Youtube kanalu PMI Croatia.

 

Čestitamo dobitnicima!