Poštovane kolegice i kolege,

zahvaljujemo svima koji su prijavili projekte kako bi konkurirali za prestižno priznanje i postali voditelj projekta 2018.godine!

Prijave su bile omogućene u periodu od 1.4.2019. – 30.6.2019. koristeći propisani web obrazac, a u konkurenciji mogu biti projekti koji su uspješno završeni u periodu od 1.1.2018. – 30.6.2019. neovisno o sektorima primjene: ICT, građevinarstvo, medicina, proizvodnja, financije, usluge, javni sektor, neprofitni sektor i dr.

Nominiran može biti svaki projekt koji zadovoljava sljedeće uvjete:

 • organizacija – nositelj projekta je pravna osoba registrirana u Republici Hrvatskoj i realizirala je više od 50% vrijednosti projekta,
 • voditelj projekta je fizička osoba s hrvatskim državljanstvom,
 • organizacija - nositelj projekta prihvaća uvjete natječaja i obvezna je dati sve potrebne informacije i privole za objavu podataka,
 • organizacija – nositelj projekta je za nominirani projekt pravodobno dostavila pravilno i potpuno popunjenu prijavnu dokumentaciju.

 

Kriteriji za ocjenjivanje nominacija za priznanje Projekt godine:

 • primjena strukturirane metodologije vođenja projekata – 25% bodova,
 • kompleksnost projekta po organizaciji, tehnologiji, rizicima, rokovima, troškovima ili nekoj drugoj osnovi – 25% bodova,
 • značenje projektnih ciljeva za naručitelja projekta i/ili za širu društvenu zajednicu i njihovo uspješno ispunjenje – 25% bodova,
 • inovativnost u primijenjenoj praksi vođenju projekta – 15% bodova,
 • ostvarenje projektnih ciljeva iznad planiranih okvira – 10%bodova.

 

Postupak ocjenjivanja projekata za priznanje

Temeljem prijavljene kandidature preko web obrasca, Odbor za priznanja kontaktira kandidate i dostavlja obrasce za dostavu ostalih informacija potrebnih za postupak ocjenjivanja.

Materijali kandidature sa svim eventualnim dodatnim prilozima dostavljaju se e-poštom na adresu Odbora za priznanja u roku definiranom i objavljenom na web stranicama Udruge.

Kandidati mogu biti pozvani prezentirati nominaciju pred barem tri člana Povjerenstva u trajanju do 15 minuta. U pravilu prezentira voditelj projekta sa suradnicima i drugim zainteresiranim stranama u projektu.

Svečano proglašenje će tradicionalno biti na godišnjoj konferenciji PMI Forumu 2019.

O svim detaljima u procesu odabira, uvjetima i kriterijima, zaštiti tajnosti podataka možete pronaći u Pravilniku.

 

Puno sreće želimo svim projektima u konkurenciji!

 

PMI Hrvatska – Odbor za Priznanja

Poštovane kolegice i kolege,

želimo vas obavijestiti da je 12. veljače 2019. odobren Pravilnik o dodjeli priznanja za PoY (Project Of The Year) koji možete pronaći na linku.

Novim Pravilnikom se osim prestižnog Priznanja za Projekt godine uvodi mogućnost dodjele: Povelje za izvrsnost u vođenju projekata, Priznanje za mladog voditelja projekta i Priznanje za višegodišnje podupiranje rada PMI Hrvatska.

 

Priznanje za Projekt godine strukovna je nagrada kojom PMI Hrvatska svake godine prepoznaje i nagrađuje najbolji prijavljeni projekt koji je:

 • pokazao izvrsnost u primjeni metodologije upravljanja projektom i provođenju najboljih praksi,
 • ispunio sve postavljene ciljeve i time ostvario benefite za korisnika, organizaciju i širu društvenu zajednicu,
 • ostvario najbolje rezultate s obzirom na kompleksnost projekta.

 

Konkurirati mogu projekti koji su uspješno završeni u periodu od 1.1.2018. – 30.6.2019. neovisno o sektorima primjene: ICT, građevinarstvo, medicina, proizvodnja, financije, usluge, javni sektor, neprofitni sektor i dr.

Prijave će biti omogućene u periodu od 1.4.2019. – 30.6.2019. a svečano proglašenje će tradicionalno biti na godišnjoj konferenciji PMI Forumu 2019.

U nadolazećem periodu bit ćete informirani o detaljima u procesu odabira, uvjetima i kriterijima, a iste možete pronaći u Pravilniku.

Pozivamo vas da prijavite projekte, konkurirate za prestižno priznanje, te postanete voditelj projekta 2018.godine.

Veselimo se Vašim prijavama!

 

PMI Hrvatska – Odbor za Priznanja