<< Natrag na Kalendar događaja

Mjesečno okupljanje - Siječanj 2023

Hibridni događaj

MJOK siječanj 2023. – 26.1.2023.

Domaćin: Lemax

Mjesto održavanja MJOK-a: Remetinečka cesta 139, 10 000 Zagreb

Link za prijave: https://teams.microsoft.com/registration/PuAYhQKjS0at2cs-_0Gh2Q,Cia7ZmTmT0CU9cLqMtgJ-g,o2R9SNRpukCdb2pTiutfIQ,kTygyvehX0-e4EM2lvbLyQ,5o2H77EGaEO1eaQmMvmJzg,59JZpo8JeEy45GtG5dxIGw?mode=read&tenantId=8518e03e-a302-464b-add9-cb3eff41a1d9

 

Agenda

17:45 Okupljanje na Teams kanalu
18:00 – 18:15

Novosti ispred PMI-a – Sanja Georgina Stropnik, predsjednica PMI-a Hrvatska

Pozdravni govor domaćina – Nataša Kapov

18:15 – 19:45 Važnost komunikacije s dionicima tijekom SaaS enterprise projekata, Ana Vuković i Gorana Lambaša - Lemax
18:45 – 19:05 Dobro Dobrim, predsjednik udruge Dobro dobrim Senad Palić
19:05 – 19:25 Solidarnost na djelu, Karla Pudar - Glavna tajnica i programska voditeljica udruge Solidarna
19:25-19:35 Mentoring byte, Lora Pleško i Andrea Knez Karačić
19:35 - 19:45 Q&A
19:45 - ... Druženje

 

Više o predavanjima

Predavanje 1 - Važnost komunikacije s dionicima tijekom SaaS enterprise projekata

Predavačice: Ana Vuković i Gorana Lambaša, Lemax

Predavanje će dati uvid u projekte implementacije enterprise SaaS proizvoda i to iz kuta komunikacije s ključnim dionicima. Ispravna, pravovremena, transparentna i mudra komunikacija može napraviti razliku između uspješnog i neuspješnog projekta. Kvalitetno izgrađeni i uspostavljeni odnosi na projektu olakšavaju isporuku i pregovore, što na koncu dovodi do veće efikasnosti te uspješnosti projekta. Komunikacija je od presudne važnosti kod ovakvih projekata jer se radi o digitalnoj transformaciji cijele firme kroz uvođenje 'core' softvera, automatizaciju, mijenjanje i optimiziranje procesa. Promjena je za ljude velika te kreće od zaposlenika i njihovog mindseta. Izgrađeno povjerenje olakšava cijeli proces no kako ga uspostaviti? Doznajte na predavanju u Lemaxu!

O predavačicama:

Image preview

Ana Vuković

-  voditelj projekata s desetogodišnjim iskustvom vođenja projekata u naftnoj i IT industriji

-  trenutno radi u Lemaxu, u roli Product Operations Manager-a, koja objedinjava znanja i vještine Portfolio i Product Management-a u cilju podržavanja poslovnih ciljeva i rasta Product organizacije

A person with her arms crossed  Description automatically generated with medium confidence

Gorana Lambaša

- voditelj projekta s desetogodišnjim iskustvom vođenja projekata u geodeziji i IT industriji (PMI Croatia Chapter nagrada za Projekt godine 2020)

- trenutno radi u Lemaxu, u roli Solution Consultant Managera koja objedinjava znanja i vještine Portfolio i Sales Managementa s ciljem ostvarivanja poslovnih ciljeva klijenata kao i Sales organizacije

Predavanje 2 - Dobro dobrim

Predavačica: Senad Palić, Dobro dobrim

O nastanku i razvoju udruge, načinima provedbe svoje misije, iskustvima i izazovima sa kojima se udruga susreće, biti će riječi u, vjerujemo, zanimljivoj prezentaciji pod nazivom – Dobro Dobrim.

O predavaču:
Image preview

Senad Palić

Senad Palić je predsjednik udruge koja je osnovana je s ciljem zaštite, promicanja i unaprjeđenja kvalitete života obitelji koje žive u riziku od siromaštva i društvene isključenosti.

Predavanje 3 - Solidarnost na djelu

Predavačica: Karla Pudar - Glavna tajnica i programska voditeljica udruge Solidarna

SOLIDARNA - Zaklada za ljudska prava i solidarnost aktivno djeluje već sedam godina. Glavna tajnica SOLIDARNE, Karla Pudar, pobliže će predstavit rad Zaklade s posebnim naglaskom na fond Solidarno s Ukrajinom i programe podrške ukrajinskim izbjeglicama, te novouspostavljeni Fond za žene.

O predavačici:

Image preview

Karla PudarKarla Pudar je voditeljica projekata u polju kulture i ljudskih prava, a iskustvo je stjekla kako u javnim ustanovama tako i u civilnom sektoru. Studirala je povijest umjetnosti i kroatistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 7 godina radila je u Odjelu za kulturu Studentskog centra Zagreb - Kulturi promjene na poslovima produkcije i kulturnog menadžmenta. Osim toga, 5 godina je radila u dvije zagrebačke nevladine organizacije - Ured za fotografiju i Domino, na poslo-vima projektnog upravljanja, programiranja i prikupljanja sredstava. Tijekom godina vodila je nekol-iko međunarodnih projekata, kurirala brojne likovne programe i izložbe, sudjelovala u različitim umjetničkim odborima i vodila edukativne radionice. Kada joj vrijeme dopušta, rado piše o likovnoj umjetnosti. Od početka 2021. godine Karla radi u SOLIDARNOJ - Zakladi za ljudska prava i soli-darnost, počevši kao koordinatorica krzine pomoći

u Fondu 5.5 za potporu žrtvama potresa, a tre-nutno kao programska voditeljica i glavna tajnica SOLIDARNE.

Predavanje 4 - Predstavljanje Mentoring Byte programa

Predavačica: Lora Pleško i Andrea Knez Karačić

Kako naći mentora i razviti svoju karijeru?

Predstavljanje Mentoring Byte programa

Imati mentora u svim fazama karijere je iznimno važno!

Uz podršku i pomoć mentora lakše je riješiti problem te je razvoj osobe kao profesionalca puno brži. Mentor je osoba koja je prošla stvari, probleme i izazove koji nekoga tek čekaju. Savjeti mentora su neprocjenjivi jer dolaze iz konkretnog iskustva i ekspertize.

No, kako i gdje naći mentora te kako prepoznati tko bi bio dobar mentor za nas, reći će nam Andrea i Lora iz Mentoring Byte programa, volonterske inicijative koja nam omogućuje da mentora nađemo brzo, jednostavno i besplatno. Riječ je o profesionalcima koji su spremni dati nam svoje znanje, a neke od najpopularnijih kategorija su Project management i Poslovna analiza.

Čekamo vas!

O predavačicama:


Image preview

Ana Knez Karačić

Andrea Knez Karačić programerka je s preko 12 godina iskustva. Posljednjih nekoliko godina ozbiljno se bavim arhitekturom softvera i dizajnom novih inovativnih proizvoda. Osim samog programiranja, Andrea je uključena u IT zajednicu kao organizator Mentoring Byte

programa i Leading in Tech meetupa. Također, dva puta bila je ambasadorica Women in Data Science konferencije.

Image preview

Lora Pleško

Lora Pleško certificirana je PMP voditeljica projekata koja već 10 godina vodi svoju firmu za razvoj softwaera po narudžbi, Mašineriju d.o.o. Pokretanje Mentoring Byte inicijative bio je logičan korak u nastojanju da dijeljenje znanja i podrška unutar IT zajednice postanu normalan modus operandi.

Informacije

Kategorija: Monthly Meetups (MJOK-s)

Tip događaja:Hibridni događaj

Datum: 26. siječanj 2023

Sat: 18:00 do 20:00

Jezik: Hrvatski

# of PDUs: 1.5

Mjesto

Lemax

Remetinečka cesta 139

Zagreb, Hrvatska, 10000