Mjesečno okupljanje - Ožujak 2023

Hibridni događaj

Vrijeme: Četvrtak 30.3.2023. od 18:00 – 19:30 sati

Lokacija: WESPA Spaces – Green Gold (Radnička cesta 52, 10000 Zagreb)

Link za prijavu: https://teams.microsoft.com/registration/PuAYhQKjS0at2cs-_0Gh2Q,Cia7ZmTmT0CU9cLqMtgJ-g,o2R9SNRpukCdb2pTiutfIQ,fLGdO4WaHU2nplC88_rRtQ,3jQUFvbrkU-3uxYgdGdBRQ,AY2hsPRng0SZjZaIajPnLA?mode=read&tenantId=8518e03e-a302-464b-add9-cb3eff41a1d9

 

Agenda

17:45

Okupljanje online sudionika

18:00 – 18:15

Uvodne Riječi:

Predstavnik/ica PMI Hrvatska
Predstavnik WYG savjetovanja d.o.o. – direktor Mladen Vojković

18:15 – 18:45

Predavanje 1: Održivi razvoj kao kriterij uspješnosti projekata – primjena PriSM metodologije upravljanja projektima– Jelena Kljaić Šebrek, Domagoj Nakić, Mario Protulipac

18:45 – 19:15

Predavanje 2: Kaos NIJE uvjet za poslovanje, birajte VALUE STREAM - Tatjana Kotarski

19:15 – 19:30

Q&A

19:30 - ...

Druženje i networking

 

Više o predavanjima

Predavanje 1: Održivi razvoj kao kriterij uspještnosti projekata – primjena PriSM metodologije upravljanja projektima

Stručnjaci u području projektnog menadžmenta već su neko vrijeme vrlo aktivni u traženju načina kako pomiriti tradicionalne pristupe projektnom menadžmentu u kojem i dalje prevladava usmjerenost na ciljeve, proračun i vrijeme s novim načinima vrednovanja uspjeha projekata. Jedan od sve češće spominjanih kriterija uspješnosti je utjecaj projekata na održivi razvoj. Najdalje u nastojanjima da se održivost uključi u upravljanje projektima, došla je međunarodna organizacija GPM Global koja je razvila vlastitu metodologiju za upravljanje projektima kao i standard za vrednovanje održivosti u projektima. Svrha predavanja je demistificirati održivost, pokazati da razmišljanje o održivosti u projektima nije samo „hype“ ili preduvjet da se osigura koji euro iz EU fondova. WYG savjetovanje d.o.o. je ovlašteni trening partner GPM-globala za Hrvatsku.

 


Predavači: Jelena Kljaić Šebrek, Domagoj Nakić, Mario ProtulipacPicture-1.pngJelena je doktorica znanosti iz područja ekonomije s više od 12 godina radnog iskustva u pripremi i upravljanju projekatima. Radi kao voditeljica projekata u području poduzetništva, istraživanja i razvoja i održivog turizma u Hrvatskoj i regiji. Sudjelovala je u evaluaciji kvalitete projektnih prijedloga u području istraživanja i razvoja. Kao stručnjakinja radila je na izradi većeg broja strateških dokumenta i studija izvedivosti. Dugogodišnja je predavačica u području pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Autorica je i koautorica znanstvenih i stručnih radova u području održivog razvoja.

Trenutno radi kao direktorica konzaltinga u WYG savjetovanju d.o.o.

Jelena je certificirana stručnjakinja za javnu nabavu te IPMA-C i GPM-b certificirana voditeljica projekata.

 

Picture-2.jpgDomagoj je doktor znanosti iz područja građevinarstva s preko 10 godina radnog iskustva kao stručnjak u području sanitarne hidrotehnike i okolišnog inženjerstva.  Ima položen stručni ispit te je upisan u Hrvatsku komoru inženjera građevinarstva.

Trenutno radi kao docent na Građevinskom fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Paralelno s nastavno-znanstvenim radom, bavi se pripremom građevinskih projekata svih razina i izradom elaborata, procjena, studija, poslovima zaštite okoliša i prirode te pružanjem savjetodavne i stručne podrške iz područja tehničkih i okolišnih poslova. Ima iskustva i na provedbi nadzora na FIDIC ugovorima te je sudjelovao u evaluacijama tehničkog dijela projektnih prijedloga pri HAMAG-BICRO-u.

Autor je više desetaka znanstvenih i stručnih radova, sudjelovao je na brojnim znanstvenim i stručnim konferencijama te je dobitnik više nagrada istaknutih znanstvenih i stručnih institucija.

Član je Hrvatskog društva za zaštitu voda. Domagoj je certificirani voditelj projekata prema standardu GPM-b™ pri GPM Global.

 

Screenshot-from-2023-02-09-00-37-42.pngMario Protulipac magistrirao je upravljanje projektima i pohađa doktorski studij upravljanja projektima na Sveučilištu Alma Mater Europaea u Mariboru. Mario ima 15 godina iskustva u razvoju i upravljanju projektima u područjima razvoja ljudskih potencijala, istraživanja i razvoja, poduzetništva te u razvojnim projektima u javnom sektoru. Radio je kao specijalist za provedbu/koordinator Jedinice za provedbu projekata na nekoliko nacionalnih kapitalnih projekata, tj. projekata svrstanih na nacionalnu listu „velikih projekata“ za klijente iz javnog i privatnog sektora  poput Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Instituta Ruđer Bošković, HEP ODS-a, CARNET-a i dr. Mario je također proveo više od 800 dana obuke i mentorstva u području upravljanje projektima financiranim iz EU fondova. Mario je PMP, IPMA-C i GPM-b certificirani voditelj projekata.

https://www.linkedin.com/in/damir-van%C4%91eli%C4%87-ab57b21/ 

Predavanje 2: Kaos NIJE uvjet za poslovanje, birajte VALUE STREAM

Prvi princip agilnog manifesta kaže:  "Naš najveći prioritet je zadovoljiti klijenta kroz ranu i kontinuiranu isporuku vrijednog softvera." Najbolji načini da usrećite klijente dok kontinuirano isporučujete vrijedan softver su rana isporuka, često ponavljanje i neprestano osluškivanje tržišta.

Za razliku od tradicionalnih pristupa razvoju proizvoda, koji imaju notorno duge razvojne cikluse, agilni principi potiču smanjenje vremena između ideje i lansiranja. Ideja je da proizvod što prije dođe u ruke kupaca. Ako to učinite uspješno, vlasnici proizvoda mogu brzo izbaciti minimalno održivi proizvod (MVP) u svijet i koristiti ga za dobivanje povratnih informacija od stvarnih kupaca. Povratne informacije se zatim vraćaju u proces razvoja proizvoda i koriste za poboljšanje budućih izdanja.

Disciplined Agile, kao jedan od agilnih okvira, princip kaže: “Organizirajte oko proizvoda/usluga”. To omogućuje da identificiramo i optimiziramo tijek isporuka, a to su tokovi vrijednosti (Value streams). Value stream je niz radnji koje se odvijaju kako bi se dodala vrijednost za kupca od početnog zahtjeva do realizacije vrijednosti od strane kupca. Industrija je otkrila da su ljudi unutar “value stream” strukture posvećeni, višefunkcionalni te ostaju zajedno tijekom vremena, što ih čini najučinkovitijom strukturom u praksi.

Predavanje će odgovoriti na pitanje kako strukturirati value steam u praksi, koje uloge i odgovornosti postoje u tom sustavu, zašto i kako se fokusirati na protok vrijednosti, koje faktore tima treba uzeti u obzir kod formiranja tima te koje procese i alate koristiti za koordinaciju value stream timova.

Predavačica: Tatjana Kotarski

 

Picture-3.jpg

Tatjana, gets shit done! 

https://www.pm4you.eu/

 

It is not possible to register for this event

Informacije

Kategorija: Monthly Meetups (MJOK-s)

Tip događaja:Hibridni događaj

Datum: 30. ožujak 2023

Sat: 18:00 do 19:30

Jezik: Hrvatski

# of PDUs: 1.5

Mjesto